Bazinul olimpic de la Cluj-Napoca va purta numele lui David Popovici. Cand va fi finalizat

| | Actualizat: 2024-08-02 21:10:34

 

Bazinul olimpic de la Cluj-Napoca va purta numele lui David Popovici. Data finalizarii
Noul bazin olimpic, construit la standarde internationale in zona Borhanci din Cluj-Napoca, va fi numit in onoarea lui David Popovici, celebrul inotator roman. Anuntul a fost facut vineri de primarul Clujului, Emil Boc. Constructia acestui bazin, estimata la un cost de 28 de milioane de euro, a inceput in primavara anului 2024, iar lucrarile la fundatie vor demara saptamana viitoare.
"Acest bazin olimpic va avea trei niveluri si va fi capabil sa gazduiasca competitii nationale si internationale, fiind construit la dimensiuni olimpice. Va fi destinat atat sportului de masa, cat si performantei. Clujenii merita aceasta infrastructura si sunt sigur ca vor practica inotul. Bazinul va avea tribune pentru 1.000 de spectatori, iar finalizarea lucrarilor este prevazuta pentru sfarsitul anului 2025. Numele lui David Popovici va fi dat acestui bazin ca un semn de respect pentru realizarile sale si pentru Romania”, a declarat Emil Boc.
Conform proiectului, complexul de natatie va include un bazin olimpic de inot de 50 x 25 metri, un bazin de sarituri de 25 x 12 metri, un bazin de initiere si trei bazine de jacuzzi. Fondurile pentru acest proiect provin din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca, conform declaratiilor primarului.
David Popovici, campion olimpic, si-a exprimat dorinta ca medaliile sale obtinute la Paris sa aduca mai multa atentie asupra sportului. El a subliniat necesitatea unor investitii mai mari in sport si a transmis un mesaj politicienilor, afirmand ca pentru o Romanie educata si sanatoasa, trebuie sa se investeasca in sport.
"As vrea ca aceste medalii sa insemne mai multa atentie pentru sport, nu doar pentru inot, ci pentru sport in general. Fara sport, nu putem evolua prea mult. Sunt multe probleme in tara, iar lipsa de investitii in sport este una dintre ele. Sportul poate fi unul dintre cei mai buni ambasadori ai tarii. Si nu este suficient doar sa vorbesc despre asta, ci trebuie sa punem presiune. Ok, sunt campion olimpic, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice, dar cand e frig la Lia Manoliu, ne antrenam intr-un balon unde te sufoci in trei minute. Promisiuni au fost de multi ani, cum e si cu patinoarul, si alte bazine si arene", a declarat Popovici dupa castigarea medaliei de bronz la 100 metri liber.

Noul bazin olimpic, construit la standarde internationale in zona Borhanci din Cluj-Napoca, va fi numit in onoarea lui David Popovici, celebrul inotator roman. Anuntul a fost facut vineri de primarul Clujului, Emil Boc.

Constructia acestui bazin, estimata la un cost de 28 de milioane de euro, a inceput in primavara anului 2024, iar lucrarile la fundatie vor demara saptamana viitoare.

"Acest bazin olimpic va avea trei niveluri si va fi capabil sa gazduiasca competitii nationale si internationale, fiind construit la dimensiuni olimpice. Va fi destinat atat sportului de masa, cat si performantei.

Clujenii merita aceasta infrastructura si sunt sigur ca vor practica inotul. Bazinul va avea tribune pentru 1.000 de spectatori, iar finalizarea lucrarilor este prevazuta pentru sfarsitul anului 2025. Numele lui David Popovici va fi dat acestui bazin ca un semn de respect pentru realizarile sale si pentru Romania”, a declarat Emil Boc.

Conform proiectului, complexul de natatie va include un bazin olimpic de inot de 50 x 25 metri, un bazin de sarituri de 25 x 12 metri, un bazin de initiere si trei bazine de jacuzzi. Fondurile pentru acest proiect provin din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca, conform declaratiilor primarului.

 

 

Citeste si despre