Beneficiile oferite de usturoi

| | Actualizat: 2007-10-16 11:10:46

 

Se vorbeste de ani de zile despre cat de bine este sa consumam usturoi si ce beneficii ne aduce, dar un nou studiu aduce la lumina motivul pentru care usturoiul este atat de sanatos.

Studiul arata ca globulele rosii proceseaza compusii rezultati in urma digestiei usturoiului si ii transforma in hidrogen sulfurat, care are proprietatea de a relaxa vasele sangvine si de a imbunatatii circulatia.

Asadar, consumul de usturoi ajuta la cresterea in mod natural a acestui supliment vital si joaca un rol important in reducerea riscului de boli cardiace. Alte studii realizate asupra efectelor produse de usturoi au oferit rezultate diferite.

Cercetatorii sunt de parere ca daca vor fi efectuate o serie de alte teste aditionale, care sa confirme proprietatea usturoiului de a produce hidrogen sulfurat, acesta va putea fi folosit la standardizarea suplimentelor pe baza de usturoi.

In cadrul studiului, cercetatorii au analizat in cadrul unui laborator de specialitate, efectele sucului de usturoi asupra globulelor rosii. In urma cercetarilor, au descoperit ca globulele rosii au inceput sa produca hidrogen sulfurat imediat ce au intrat in contact cu o doza foarte mica de usturoi.

Cantitatea de usturoi testata in laborator a reprezentat echivalentul a 2 catei de usturoi, necesari pentru un adult. Teste realizate ulterior au aratat ca reactia chimica principala a avut loc la nivelul membranelor globulelor rosii, dar o cantitate mica de hidrogen sulfurat a fost produs si in interiorul celulelor.

Sunt foarte putine plante, pe langa usturoi, care contin elementele necesare producerii de hidrogen sulfurat, dar singura planta folosita in alimentatie este usturoiul.  

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro
16 Octombrie 2007

Citeste si despre