Cat a ajuns sa coste un porumb fiert pe litoralul romanesc in 2024. Pretul este triplu acum
Litoralul romanesc este deja plin de turisti, iar hotelierii spun ca au deja toate locurile de cazare aproape ocupate pentru Rusalii. Turistii vor fi insa intampinati anul acesta cu preturi mult mai mari decat anul trecut. Preturile pentru sejururi si mese la restaurante au crescut considerabil.
Chiar si porumbul fiert, un simbol al verii, este mai scump decat in anii trecuti. In piete, pretul unui stiulete de porumb variaza intre 2,5 si 5 lei, fie ca este romanesc sau de import. Insa, pe litoral, turistii pot plati de pana la trei ori mai mult pentru aceeasi delicatesa. Gustul porumbului difera: exista porumb clasic, mai dulce si cu boabe laptoase. Printre cele mai scumpe sortimente se numara porumbul din Turcia, care este disponibil si pe litoral.
Pe litoralul romanesc, pretul unui porumb fiert a ajuns in jur de 15 lei, conform observatornews.ro. Comparativ cu anii anteriori, turistii trebuie sa scoata mai multi bani din buzunar pentru a se bucura de aceasta gustare.
Desi multi comercianti prefera sa vanda porumb importat, productia interna de porumb este generoasa. In ultimii trei ani, fermierii romani au marit de zece ori suprafata cultivata. Valentin, un cultivator de porumb, a explicat pentru observatornews.ro ca porumbul romanesc este de calitate si foarte apreciat.
"Este foarte bun, fierbe repede si este apreciat de majoritatea populatiei. Se cultiva in serii, treptat, si ajunge pana in toamna, in lunile octombrie-noiembrie. E mult de munca pentru ca el trebuie copilit", a declarat Valentin.
Astfel, turistii care viziteaza litoralul romanesc trebuie sa fie pregatiti pentru preturi mai mari, inclusiv pentru porumbul fiert, un aliment preferat in sezonul estival. Chiar si asa, productia locala ramane un element important, oferind porumb de calitate pentru consumatori.
Litoralul romanesc este deja plin de turisti, iar hotelierii spun ca au deja toate locurile de cazare aproape ocupate pentru Rusalii. Turistii vor fi insa intampinati anul acesta cu preturi mult mai mari decat anul trecut. Preturile pentru sejururi si mese la restaurante au crescut considerabil.
Chiar si porumbul fiert, un simbol al verii, este mai scump decat in anii trecuti. In piete, pretul unui stiulete de porumb variaza intre 2,5 si 5 lei, fie ca este romanesc sau de import. Insa, pe litoral, turistii pot plati de pana la trei ori mai mult pentru aceeasi delicatesa. Gustul porumbului difera: exista porumb clasic, mai dulce si cu boabe laptoase. Printre cele mai scumpe sortimente se numara porumbul din Turcia, care este disponibil si pe litoral.
Pe litoralul romanesc, pretul unui porumb fiert a ajuns in jur de 15 lei, conform observatornews.ro. Comparativ cu anii anteriori, turistii trebuie sa scoata mai multi bani din buzunar pentru a se bucura de aceasta gustare.
Desi multi comercianti prefera sa vanda porumb importat, productia interna de porumb este generoasa. In ultimii trei ani, fermierii romani au marit de zece ori suprafata cultivata. Valentin, un cultivator de porumb, a explicat pentru observatornews.ro ca porumbul romanesc este de calitate si foarte apreciat.
"Este foarte bun, fierbe repede si este apreciat de majoritatea populatiei. Se cultiva in serii, treptat, si ajunge pana in toamna, in lunile octombrie-noiembrie. E mult de munca pentru ca el trebuie copilit", a declarat Valentin.
Astfel, turistii care viziteaza litoralul romanesc trebuie sa fie pregatiti pentru preturi mai mari, inclusiv pentru porumbul fiert, un aliment preferat in sezonul estival. Chiar si asa, productia locala ramane un element important, oferind porumb de calitate pentru consumatori.