Vaccinul Pfizer prezinta o eficienta ridicat in randul adolescentilor, arata datele celui mai recent studiu, axat pe varianta Delta a virusului SARS-CoV-2, care a aratat ca pentru tinerii vaccinati cu schema completa riscul unei boli simptomatice a scazut cu 93% in comparatie cu cei nevaccinati, relateaza EFE.
Cat de eficient este vaccinul Pfizer la copii. Datele celui mai recent studiu
Vaccinul Pfizer prezinta o eficienta ridicat in randul adolescentilor, arata datele celui mai recent studiu, axat pe varianta Delta a virusului SARS-CoV-2, care a arătat că pentru tinerii vaccinaţi cu schemă completă riscul unei boli simptomatice a scăzut cu 93% în comparaţie cu cei nevaccinaţi, relatează EFE.
Studiul, care a fost publicat in The New England Journal of Medicine, se bazeaza pe date medicale obtinute in randul tinerelor vaccinati din Israel si este prima cercetare ştiinţifică de acest tip care a fost axată pe varianta dominantă Delta, precizează un comunicat publicat de Centrul Clalit din Israel.
A fost realizat in perioada 8 iunie - 14 septembrie, în plin val patru al pandemiei de COVID-19, când varianta Delta a fost predominantă în noile infectări cu coronavirus. Cercetătorii au examinat datele obţinute de la 94.354 de adolescenţi vaccinaţi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.
Aceştia au fost analizaţi împreună cu alţi 94.354 de adolescenţi nevaccinaţi, în baza unui amplu context de caracteristici demografice, geografice şi de sănătate asociat riscului de contagiere.
Rezultatele arată că la adolescenţii vaccinaţi cu schemă completă (7 - 21 de zile după cea de-a doua doză), riscul de COVID-19 simptomatic a scăzut cu 93% faţă de grupul tinerilor nevaccinaţi, în timp ce riscul de infectare a scăzut cu 90%
În perioada imediat următoare după administrarea dozei 1 (14 - 20 de zile după prima doză), eficacitatea vaccinului a fost mai mică, dar semnificativă: riscul de COVID-19 simptomatic a scăzut cu 57% la minorii vaccinaţi, iar riscul de infectare a scăzut cu 59%.Vaccinul Pfizer prezinta o eficienta ridicat in randul adolescentilor, arata datele celui mai recent studiu, axat pe varianta Delta a virusului SARS-CoV-2, care a aratat ca pentru tinerii vaccinati cu schema completa riscul unei boli simptomatice a scazut cu 93% in comparatie cu cei nevaccinati, relateaza EFE.
Studiul, care a fost publicat in The New England Journal of Medicine, se bazeaza pe date medicale obtinute in randul tinerilor vaccinati din Israel si este prima cercetare stiintifica de acest tip care a fost axata pe varianta dominanta Delta, precizeaza un comunicat publicat de Centrul Clalit din Israel.
A fost realizat in perioada 8 iunie - 14 septembrie, in plin val patru al pandemiei de COVID-19, cand varianta Delta a fost predominanta in noile infectari cu coronavirus. Cercetatorii au examinat datele obtinute de la 94.354 de adolescenti vaccinati cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani.
Acestia au fost analizati impreuna cu alti 94.354 de adolescenti nevaccinati, in baza unui amplu context de caracteristici demografice, geografice si de sanatate asociat riscului de contagiere.
Rezultatele arata ca la adolescentii vaccinati cu schema completa (7 - 21 de zile dupa cea de-a doua doza), riscul de COVID-19 simptomatic a scazut cu 93% fata de grupul tinerilor nevaccinati, in timp ce riscul de infectare a scazut cu 90%
In perioada imediat urmatoare dupa administrarea dozei 1 (14 - 20 de zile dupa prima doza), eficacitatea vaccinului a fost mai mica, dar semnificativa: riscul de COVID-19 simptomatic a scazut cu 57% la minorii vaccinati, iar riscul de infectare a scazut cu 59%.