In anul 1982, in Romania, se nasteau pentru prima data doua fetite siameze. Nasterea a avut loc la Botosani, fiind o premiera medicala, iar cazul lor a fost unul celebru in toata lumea.
Ce s-a intamplat cu siamezele Lina si Gherghina
Lina si Gherghina Boaru sunt primele siameze care au reusit sa supravietuiasca operatiei de separare, care a durat 14 ore si a fost extrem de dificila. Interventia a avut loc in Elvetia, la Lausanne, datorita unui chirurg pediatru din Iasi care avea o cunostinta la spitalul respectiv. Timp de 6 luni, cei doi medici s-au luptat cu birocratia si cu statul roman pentru a primi aprobare sa le duca pe cele doua pentru a fi separate.
In anul 2013, mama fetelor marturisea ca nu mai stie nimic de cele doua, plecate la munca in Italia. Un an mai tarziu, Gherghina s-a stins pe patul unui spital din cauza unei boli necrutatoare. Ea a lasat in urma o fetita, care este crescuta de atunci de familia materna. La scurt timp dupa decesul surorii sale, Lina a disparut din nou fara urma, potrivit impact.ro.
Lina are probleme de sanatate
Dupa multe cautari, familia a gasit-o pe Lina Boaru in orasul natal, Botosani. In varsta de 38 de ani, ea duce o viata modesta. A divortat si locuieste in casa mamei sale si isi imparte timpului intre munca si copil. Dar are grija si de mama sa, care se confrunta probleme cu diabetul, dar si cu inima.
"Lina este o femeie buna, dar care a avut mult ghinion in viata, a tras mult. Ea si mama ei sunt amarate, dar ea continua sa lupte. Este harnica, munceste de dimineata pana seara, are o gospodarie foarte ingrijita. Are si ea probleme de sanatate, dar le duce pe picioare, nu are bani de doctori sau de spitalizari. Mama ei, in schimb, nu e deloc bine, se duce saptamanal la spital si ia medicamente cu pumnul," au declarat vecinii familiei Boaru pentru sursa mentionata.