Cum se pastreaza corect sandwich-ul pe care il punem la pachet copiilor la scoala. Greseala care ii poate imbolnavi pe cei mici
A inceput scoala, iar multi copii inca isi iau pachetel de acasa, pe care sa il manance in pauza mare. Clasicul sandwich cu cascaval, crema de branza si mezel ramane alegerea preferata de cei mai multi copii, insa parintii trebuie sa tina cont de cateva reguli atunci cand pregatesc pachetul pentru scoala.
Greseala care poate compromite pachetelul pentru scoala
Sandwich-ul pe care copiii si-l iau la scoala ramane alegerea preferata de elevi de ani de zile. Majoritatea copiilor mananca pachetelul dupa primele doua ore de curs, in pauza mare. Atunci cand le pregatesc pachetul pentru scoala, parintii trebuie sa tina cont de felul in care sunt depozitate alimentele pe care cei mici le vor consuma peste cateva ore.
Daca fructele, biscuitii, saratelele sau covrigeii se pastreaza ore bune la temperatura camerei, fara sa se altereze, in ceea ce priveste sandwich-ul, lucrurile stau diferit. Alimentele pe care le punem in el sunt perisabile, ceea ce inseamna ca trebuie sa fie tinute la o temperatura scazuta, pentru a nu se altera.
Atat lactatele, precum crema de branza si cascavalul, cat si mezelurile sau alte produse din carne, ii pot imbolnavi pe copii daca sunt tinute cateva ore la caldura. Specialistii InfoCons atrag atentia ca media temperaturii la care trebuie pastrat sandwich-ul pe care il punem copiilor la pachet este de 12 grade Celsius. Alimentele perisabile se pastreaza la frigider, la 4 grade, insa rezista cateva ore si la temperaturi ceva mai mari.
Cu cat este mai cald, cu atat sandwich-ul se poate altera mai repede, ajungand sa ii imbolnaveasca pe copii. Cel mai bine este ca micutii sa consume pachetelul cat mai repede dupa ce ajung la scoala, in prima sau a doua pauza, pentru a evita orice risc. Daca nu au posibilitatea sa pastreze sandwich-ul la rece si nici nu il mananca in primele doua ore, creste riscul ca alimentele din el sa dezvolte bacterii si sa ii imbolnaveasca pe copii.
A inceput scoala, iar multi copii inca isi iau pachetel de acasa, pe care sa il manance in pauza mare. Clasicul sandwich cu cascaval, crema de branza si mezel ramane alegerea preferata de cei mai multi copii, insa parintii trebuie sa tina cont de cateva reguli atunci cand pregatesc pachetul pentru scoala.
Greseala care poate compromite pachetelul pentru scoala
Sandwich-ul pe care copiii si-l iau la scoala ramane alegerea preferata de elevi de ani de zile. Majoritatea copiilor mananca pachetelul dupa primele doua ore de curs, in pauza mare. Atunci cand le pregatesc pachetul pentru scoala, parintii trebuie sa tina cont de felul in care sunt depozitate alimentele pe care cei mici le vor consuma peste cateva ore.
Daca fructele, biscuitii, saratelele sau covrigeii se pastreaza ore bune la temperatura camerei, fara sa se altereze, in ceea ce priveste sandwich-ul, lucrurile stau diferit. Alimentele pe care le punem in el sunt perisabile, ceea ce inseamna ca trebuie sa fie pastrate la o temperatura scazuta, pentru a nu se altera.
Atat lactatele, precum crema de branza si cascavalul, cat si mezelurile sau alte produse din carne, ii pot imbolnavi pe copii daca sunt tinute cateva ore la caldura. Specialistii InfoCons atrag atentia ca media temperaturii la care trebuie pastrat sandwich-ul pe care il punem copiilor la pachet este de 12 grade Celsius. Alimentele perisabile se pastreaza la frigider, la 4 grade, insa rezista cateva ore si la temperaturi ceva mai mari.
Cu cat este mai cald, cu atat sandwich-ul se poate altera mai repede, ajungand sa ii imbolnaveasca pe copii. Cel mai bine este ca micutii sa consume pachetelul cat mai repede dupa ce ajung la scoala, in prima sau a doua pauza, pentru a evita orice risc. Daca nu au posibilitatea sa pastreze sandwich-ul la rece si nici nu il mananca in primele doua ore, creste riscul ca alimentele din el sa dezvolte bacterii si sa ii imbolnaveasca pe copii.
FOTO: Freepik