„Fiecare om are cate un moment mai prost”, asa s-a scuzat invatatoarea care l-a tras de par pe un elev de la o scoala din Prahova

| | Actualizat: 2024-10-13 10:00:00

Un incident socant a avut loc la o scoala din Prahova, unde o invatatoare a fost suspendata dupa ce a agresat un elev de 9 ani. Aceasta a tras de parul copilului, deranjata de comportamentul sau in timpul unui test de matematica. Detaliile evenimentului, raportate de jurnalistii de la „Adevarul”, subliniaza gravitatea situatiei si intrebarile care se ridica in urma ei.

Ce s-a intamplat?

Pe 16 septembrie, in cadrul unei evaluari la matematica, un elev de clasa a III-a a fost agresat fizic de invatatoarea sa. Aceasta, deranjata de atitudinea lui, a reactionat violent, tragandu-l de par in fata colegilor sai ridicandu-l aproape de pe scaun. Dupa incident, copilul s-a intors acasa, unde a povestit parintilor despre umilinta suferita.

„Doamna invatatoare, vreau sa vb si eu doua minute cu dvs. Ce, draga? Ai venit sa-ti arat cum l-am tras pe fii-tu de par? A recunoscut nu numai in fata mea, dar si in fata domnului director”, a declarat mama copilului.

Reactiile si masurile luate

Directorul scolii, Constantin Pisau, a explicat ca a incercat sa medieze situatia, dar parintii au ales sa depuna o plangere la politie. Invatatoarea, in varsta de 64 de ani, cu o cariera de succes si fara antecedente de comportament violent, a fost suspendata temporar. Directorul a sugerat initial ca aceasta sa iasa la pensie anticipat, dar invatatoarea a refuzat, angajand un avocat pentru a-si apara cazul.

Declaratiile directorului, care a incercat sa minimalizeze incidentul, au starnit controverse. El a spus ca „nu a fost o bataie efectiva, ci mai degraba o „ciufulire”. Aceasta abordare a fost criticata de parinti si de organizatii care se ocupa cu educatia. Catalin Nan, presedintele Federatiei parintilor, a ridicat intrebarea despre ce s-ar fi intamplat daca un parinte ar fi reactionat in acelasi mod fata de un profesor, subliniind ca astfel de comportamente nu ar trebui acceptate in mediul educational.

Implicatiile pentru sistemul educational

Incidentul evidentiaza o problema mai profunda in sistemul educational: cum sunt gestionate situatiile conflictuale si cum se manifesta autoritatea invatatorilor. Agresiunea fizica in scoli este inacceptabila si poate avea consecinte devastatoare pentru victime, atat din punct de vedere emotional, cat si educational. Este esential ca toate persoanele implicate in educatia copiilor sa fie constiente de responsabilitatea lor si sa adopte metode constructive de gestionare a comportamentului elevilor.

Sursa: adevarul.ro

Sursa foto: freepik

 

 

 

Citeste si despre