Licitatie de papusi pentru copiii cu dizabilitati

| | Actualizat: 2006-06-09 09:28:14

UNICEF Romania a organizat, in premiera, o licitatie de papusi avand ca scop strangerea de fonduri pentru sustinerea unor proiecte speciale in beneficiul copiilor cu dizabilitati, informeaza un comunicat al sursei citate transmis spre difuzare Agentiei ROMPRES.

Evenimentul a incheiat proiectul "Creeaza o papusa, ajuta un copil!" initiat de reprezentanta UNICEF in Romania in luna februarie a acestui an.

La inceputul proiectului, UNICEF a lansat un apel si totodata o provocare romanilor, invitandu-i sa creeze papusi dupa un model pus la dispozitia lor si facut public. Astfel, peste 200 de papusi au fost trimise pe adresa UNICEF Romania, iar dintre acestea, cele mai reusite 25 au fost licitate in cadrul evenimentului.

Papusile licitate au fost create nu numai de copii, ci si de designeri romani cu renume: Silvia Serban, Agnes Toma, Lena Criveanu, Stephan Pelger si Irina Marinescu.

Fondurile obtinute in urma licitatiei vor fi folosite de UNICEF pentru sustinerea copiilor cu dizabilitati prin intermediul art terapiei. Pe de o parte, UNICEF va sprijini proiectele demarate de Centrul de Asistenta prin Arta "Eliza Ionescu" din Timisoara, iar pe de alta parte, va sustine recunoasterea oficiala a beneficiilor terapiei prin arta si adoptarea unei strategii nationale in domeniu.
In Romania, cateva mii de copii si tineri cu dizabilitati sau tulburari de comportament beneficiaza in fiecare an de terapie prin arta, cu rezultate spectaculoase. "Eliza Ionescu" a fost primul centru din Romania care a oferit servicii specializate de recuperare prin intermediul terapiei prin arta.

Programele de reabilitare din acest centru sunt personalizate si includ evaluarea psihologica si planuri de dezvoltare si interventie pentru fiecare pacient in parte, dar si programe de recuperare prin diverse activitati: pictura, sculptura in lut, psihomotricitate, stimulare senzoriala, teatru, muzica si dans.
In cei 15 ani de prezenta in Romania, UNICEF a sprijinit prioritatile copiilor cu dizabilitati, promovand, printre altele, faptul ca ei sunt 'diferiti, dar egali' - diferiti prin nevoile lor speciale, dar egali in drepturi cu ceilalti copii.

ROMPRES
9 Iunie 2006


Citeste si despre