Luni pot fi inchise anumite scoli din cauza vremii, anunta ministra Ligia Deca! Masuri in contextul situatiei meteorologice

| | Actualizat: 2024-09-29 17:58:39

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, anunta ca maine anumite scoli pot fi inchise, „acolo unde situatia o impune”. Precizarile oficialului vin dupa avertizarile meteo de vreme rea.

„Activitatea didactica cu prezenta fizica va fi suspendata acolo unde situatia o impune! Siguranta copiilor si a intregului personal din scoli este prioritara si solicit inspectoratelor scolare sa ofere scolilor tot sprijinul de care ar putea avea nevoie in gestionarea eventualelor situatii neplacute pe care conditiile meteo nefavorabile le-ar putea genera”, a transmis Deca.

In judetul Galati s-a decis deja evacuarea de persoane din 23 de localitati. O decizie de evacuare a fost emisa si in judetul Vrancea. Cursurile sunt deja suspendate pentru ziua de luni in 22 de localitati din judetul Galati.

Ligia Deca, masuri in contextul situatiei meteorologice

Ministra Ligia Deca a postat, pe pagina oficiala de Facebook, ca a solicitat astazi inspectorilor scolari generali din tara sa monitorizeze indeaproape situatia din teritoriu: daca accesul la scoli este dificil, daca sunt pene de curent, proportia in care vor fi afectate scolile de ploi si posibilele inundatii. Deca le-a mai cerut sefilor de ISJ sa transmita de urgenta catre reprezentantii Ministerului Educatiei orice situatie care ar putea genera suspendarea sau desfasurarea procesului educativ in sistem online/hibrid.

De asemenea, de luni, 30 septembrie, de la ora 8:00, fiecare inspectorat scolar va pune la dispozitie un numar de telefon special pentru semnalarea situatiilor urgente cauzate de vremea rea in care sunt implicati copii si familiile lor.

„Date fiind conditiile meteorologice nefavorabile anuntate, pentru siguranta copiilor si a personalului din unitatile de invatamant, astazi am solicitat inspectorilor scolari generali din tara:

- Monitorizarea, indeaproape, a situatiei in teritoriu: acces ingreunat catre unitatile de invatamant, lipsa alimentarii cu energie electrica, gradul de afectare a infrastructurii educationale in urma averselor;

- Transmiterea in regim de urgenta catre reprezentantii Ministerului Educatiei a oricarei situatii care ar putea genera suspendarea sau desfasurarea procesului educativ in sistem online/hibrid;

- Transmiterea, catre conducerile unitatilor de invatamant, a necesitatii ca toate echipamentele IT sa fie deconectate de la sursele de alimentare cu energie electrica, pentru a evita defectarea acestora in cazul intreruperii alimentarii cu energie electrica;

- Comunicarea eficienta si transparenta cu parintii/reprezentantii legali ai copiilor in ceea ce priveste situatia unitatilor de invatamant, in special in cazul in care procesul educativ este afectat;

- Punerea la dispozitie, de catre ISJ/ISMB, in cursul zilei de maine, incepand cu ora 8.00, a unui numar de telefon unde sa poata fi semnalate situatiile urgente generate de conditiile meteorologice nefavorabile, in care pot fi implicati copii si familiile acestora.

Activitatea didactica cu prezenta fizica va fi suspendata acolo unde situatia o impune.

Siguranta copiilor si a intregului personal din scoli este prioritara si solicit inspectoratelor scolare sa ofere scolilor tot sprijinul de care ar putea avea nevoie in gestionarea eventualelor situatii neplacute pe care conditiile meteo nefavorabile le-ar putea genera”, arata mesajul integral al ministrei Educatiei, Ligia Deca.

Citeste si despre