Mii de apeluri la Telefonul Copilului in vacanta de vara: multi copii certati sau batuti de parinti pentru notele obtinute la examene

| | Actualizat: 2024-07-31 17:44:00

 

Mii de apeluri la Telefonul Copilului in vacanta de vara: multi copii certați sau bătuți de părinți pentru notele obținute la examene
Specialiștii de la Telefonul Copilului sunt în alertă în timpul vacanței de vară, înregistrând un număr crescut de apeluri de la copii care se consideră victime ale abuzurilor. De la începutul vacanței și până în prezent, aproape 3.000 de apeluri au fost înregistrate la linia europeană de asistență pentru copii, 116.111.
Copiii abuzati din cauza rezultatelor la examene
Un aspect îngrijorător este că aproape 20% dintre copiii care au apelat la Telefonul Copilului au raportat că au fost pedepsiți fizic sau verbal de părinți pentru notele obținute la examenele de Evaluare Națională și admiterea la liceu. Aceste abuzuri includ violență fizică, abuz verbal, denigrare, comparații negative cu alți copii, amenințări și restricții privind activitățile recreative și utilizarea telefonului mobil.
Statistici alarmante
Fetele reprezintă aproape 80% din apelurile către linia de asistență, gestionată în România de Asociația Telefonul Copilului. În ceea ce privește vârstele copiilor care au solicitat ajutor, cei mai mulți sunt din categoria 13-15 ani, urmați de cei din categoria 16-17 ani, reprezentând 27,5%, și de cei din categoria 10-12 ani, reprezentând 20,6%.
Unul din trei copii a raportat două sau mai multe probleme asociate sau amplificate în această perioadă de vacanță.
Aceste date subliniază necesitatea unei atenții sporite asupra sănătății emoționale și fizice a copiilor, în special în perioadele de vacanță, când presiunea notelor obținute la examene poate duce la abuzuri domestice. Specialiștii de la Telefonul Copilului rămân un sprijin vital pentru cei mici, oferindu-le consiliere și ajutor în momente dificile.

 

Specialistii de la Telefonul Copilului sunt in alerta in timpul vacantei de vara, inregistrand un numar crescut de apeluri de la copii care se considera victime ale abuzurilor. De la inceputul vacantei si pana in prezent, aproape 3.000 de apeluri au fost inregistrate la linia europeana de asistenta pentru copii, 116.111.

Copiii abuzati din cauza rezultatelor la examene

Un aspect ingrijorator este ca aproape 20% dintre copiii care au apelat la Telefonul Copilului au raportat ca au fost pedepsiti fizic sau verbal de parinti pentru notele obtinute la examenele de Evaluare Nationala si admiterea la liceu. Aceste abuzuri includ violenta fizica, abuz verbal, denigrare, comparatii negative cu alti copii, amenintari si restrictii privind activitatile recreative si utilizarea telefonului mobil.

Statistici alarmante

Fetele reprezinta aproape 80% din apelurile catre linia de asistenta, gestionata in Romania de Asociatia Telefonul Copilului. In ceea ce priveste varstele copiilor care au solicitat ajutor, cei mai multi sunt din categoria 13-15 ani, urmati de cei din categoria 16-17 ani, reprezentand 27,5%, si de cei din categoria 10-12 ani, reprezentand 20,6%.

Unul din trei copii a raportat doua sau mai multe probleme asociate sau amplificate in aceasta perioada de vacanta.

Aceste date subliniaza necesitatea unei atentii sporite asupra sanatatii emotionale si fizice a copiilor, in special in perioadele de vacanta, cand presiunea notelor obtinute la examene poate duce la abuzuri domestice. Specialistii de la Telefonul Copilului raman un sprijin vital pentru cei mici, oferindu-le consiliere si ajutor in momente dificile.

 

Citeste si despre