Mii de parinti dau in judecata TikTok. Cer despagubiri uriase

| | Actualizat: 2021-06-03 10:55:38

 

Mii de parinti dau in judecata TikTok. Cer despagubiri uriase 
Mii de parinti olandezi au dat in judecata platforma video TikTok si cer despagubiri pentru copiii lor. 
Solicitarile se ridica la peste 1,4 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari), a anunţat miercuri Fundaţia olandeză pentru Informaţii de Piaţă şi Cercetare (SOMI). Potrivit informaţiilor, în acest caz sunt implicaţi peste 64.000 de părinţi.
Motivul pentru care parintii au dat in judecata TikTok este faptul ca reprezentantii platformei colecteaza date de la minori pentru a le prezenta publicitate direcţionată fără a le cere permisiunea. În plus, copiii sunt expuşi la pericole prin aşa-numitele provocări, în care utilizatorii platformei îşi cer reciproc să se lanseze în acte riscante.
Conform informaţiilor proprii, fundaţia SOMI este o organizaţie non-profit dedicată protejării drepturilor fundamentale ale utilizatorilor de servicii online.
TikTok este deţinută de grupul chinez ByteDance. Operatorul platformei a declarat anterior că a luat măsuri pentru a asigura siguranţa tinerilor utilizatori.
Conform condiţiilor de utilizare ale TikTok, minorii au nevoie de consimţământul tutorilor legali. Copiii sub 13 ani nu au, în general, autorizarea să folosească acest serviciu.
Compania subliniază, de asemenea, pe site-ul său că este controlată confidenţialitatea utilizatorilor, astfel încât aceştia să poată ''alege setările corecte pentru ei''.

Mii de parinti olandezi au dat in judecata platforma video TikTok si cer despagubiri pentru copiii lor. Solicitarile se ridica la peste 1,4 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari), a anunţat miercuri Fundaţia olandeză pentru Informaţii de Piaţă şi Cercetare (SOMI).

Potrivit informaţiilor, în acest caz sunt implicaţi peste 64.000 de părinţi.Motivul pentru care parintii au dat in judecata TikTok este faptul ca reprezentantii platformei colecteaza date de la minori pentru a le prezenta publicitate direcţionată fără a le cere permisiunea. În plus, copiii sunt expuşi la pericole prin aşa-numitele provocări, în care utilizatorii platformei îşi cer reciproc să se lanseze în acte riscante.

Conform informaţiilor proprii, fundaţia SOMI este o organizaţie non-profit dedicată protejării drepturilor fundamentale ale utilizatorilor de servicii online.

TikTok este deţinută de grupul chinez ByteDance. Operatorul platformei a declarat anterior că a luat măsuri pentru a asigura siguranţa tinerilor.

Pentru a folosi aplicatia, minorii au nevoie de consimţământul tutorilor legali. Copiii sub 13 ani nu au, în general, autorizarea să folosească acest serviciu.

Compania subliniază, de asemenea, ca pe site-ul său că este controlată confidenţialitatea utilizatorilor, astfel încât aceştia să poată ''alege setările corecte pentru ei''.

 

Citeste si despre