Parintii australieni dau spargerea la pusculitele copiilor

| | Actualizat: 2006-06-22 11:33:34

Unul din patru parinti australieni dau spargerea cu regularitate la pusculitele copiilor pentru a face rost de bani cu care apoi platesc pentru diverse bunuri si servicii, de la cumpararea painii zilnice pana la plecarea in concedii de lux, sustin rezultatele unui studiu dat publicitatii miercuri, informeaza Reuters consultata de Rompres.

Dintre parinti, mamele sunt de doua ori mai periculoase pentru economiile micutilor decat tatii, 35% dintre acestea recunoscandu-si infractiunea, fata de doar16% din randul tatilor. Dar cu toate acestea, 9 din 10 parinti australieni inca isi inchipuie ca-i ofera un bun exemplu copilului in ceea ce priveste economisirea si investirea banilor.

Acest studiu a fost realizat de firma de management Bankwest pe un esantion reprezentativ de 400 de parinti sau tutori legali de copii mai mici de 17 ani.



"Si eu ma fac vinovata de aceasta infractiune", a recunoscut Paul Vivian, unul dintre reprezentantii Bankwest pentru agentia Reuters. "In momentul in care ramai fara nici un ban, ca parinte stii ca te poti baza tot timpul pe o ultima resursa financiara...si aceasta este pusculita micutilor. Totusi sotia mea se asigura intotdeauna ca voi returna acesti bani si cu dobanda", a mai adaugat el.

Dintre parintii care au recunoscut ca au dat spargerea la pusculite, mai mult de jumatate au precizat ca au folosit banii sustrasi pentru a face achizitii stringente, de zi cu zi, cum ar fi produse precum painea, laptele sau benzina.
        Alti 20% dintre acestia au explicat ca au avut nevoie de bani pentru a plati facturile de apa, electricitate sau alte utilitati. Si pentru cei care se intreaba cat de multi bani pot fi ascunsi intr-o pusculita, 16% dintre parintii acre au dat marea spargere au folosit banii pentru a-si face concedii sau pentru a-si cumpara masini.
        Aceste date statistice urmeaza unui alt studiu mai "serios" realizat de Reserve Bank of Australia, conform caruia, in ultimii trei ani australienii au avut tendinta de a cheltui mai mult decat au castigat din salarii. In medie, conform aceleiasi surse, un australian economiseste doar 2,9% din venitul sau anual...asa ca jaful de la pusculite devine uneori o necesitate.

ROMPRES
22 Iunie 2006

Citeste si despre