Parintii cheltuie tot mai multi bani pentru copiii lor. Un roman a comandat un loc de joaca de 23.000 de lei pentru copilul sau

| | Actualizat: 2024-09-25 16:14:26

Parintii din Romania cheltuie sume tot mai mari pentru copiii lor! Conform unui studiu realizat de o platforma comerciala de profil, bugetul anual al parintilor pentru cheltuielile legate de copiii lor a crescut cu 30% in acest an fata de 2023. Astfel, cheltuielile au ajuns la 8.500 de lei pe an per copil, bani care se duc strict pe comenzile online dedicate celor mici.

Capitala este fruntasa la cheltuieli. Comanda media ajunge la 380 de lei in Bucuresti, iar parintii din Cluj cheltuie 355 de lei pe comanda, urmati de constanteni, cu 330 de lei. La polul opus, cel mai redus buget este in Galati, unde comanda medie este de 108 lei.

Peste patru din zece comenzi vin din mediul rural. Cifrele de anul acesta denota o orientare catre produse mai scumpe, conform magazinului Drool.ro, arata Wall Street. Piata articolelor pentru copii continua sa creasca, in special pe nisa de magazine online cu produse pentru copii si bebelusi.

Cele mai mari comenzi plasate de parinti ajung la sume imense. Primul loc il ia un loc de joaca de 23.000 de lei, urmat de un patut de lemn si articole de puericultura mare si mica la peste 8.400 lei si un kart la 5.600 lei.

Cert este ca parintii au inceput sa se orienteze mai mult catre produse de calitate premium, precum haine din bumbac organic, incaltaminte cu talpa ortopedica sau carucioare pliabile.

„Observam o crestere a investitiilor in calitatea produselor pentru copii, chiar daca numarul nasterilor este in scadere. Cele mai cautate produse sunt hainele din bumbac organic, incaltamintea cu talpa ortopedica, carucioarele pliabile, accesoriile si produsele de puericultura mica, cu o comanda medie in crestere cu 28%. Parintii moderni sunt tot mai atenti la confortul, siguranta si dezvoltarea armonioasa a celor mici, alegand articole inovative si sustenabile", a declarat Calin Andrei, fondator Drool.ro, citat de Ziare.com.

Citeste si despre