Perchezitii la SNSPA. Sociologul Alfred Bulai, acuzat de hartuire sexuala la adresa studentelor! „Dezbraca-te sa-mi arati ca ai incredere in tine”

| | Actualizat: 2024-08-20 11:59:35

 

In aceasta dimineata au avut loc mai multe perchezitii la SNSPA, dupa ce un profesor a fost acuzat de hartuire sexuala la adresa studentelor.

Potrivit informatiilor G4Media, Politia Capitalei a deschis o ancheta dupa acuzatiile de agresiune sexuala publicate intr-o investigatie Snoop.ro care il vizeaza pe sociologul Alfred Bulai, profesor si cunoscut analist politic la TV. Barbatul, in varsta de 61 de ani, le cerea studentelor sa se dezbrace in fata lui, in practica, in camera unde era cazat si unde le chema sa le ofere feedback academic. Una dintre studente a declarat ca a fost diagnosticata cu tulburare de stres post-traumatic (PTSD). Urmeaza tratament medicamentos si face terapie pentru atacurile de panica care continua.

Alfred Bulai apare constant in media si este cunoscut ca „unul dintre cei mai buni sociologi din Romania”, conform Snoop.ro.

Marturiile cutremuratoare ale unei foste studente, victima a profesorului

Alexandra Costa, fosta studenta la SNSPA, avea 19 ani in 2014, cand a ajuns sa isi dea hainele jos in fata profesorului ei de sociologie, Alfred Bulai. Potrivit Snoop.ro, ea venise la Bucuresti din Bechet, judetul Dolj iar pe atunci Bulai era prodecanul Facultatii de Stiinte Politice.

In vara anului 2014, la finalul stagiului de practica, pe care profesorul il organizeaza aproape in fiecare an cu studentii din anul I si II la Sociologie, intr-o zona rurala, Bulai le da acestora feedback individual, la el in camera, unde este cazat. Pentru intalnirea cu Alexandra, profesorul pregatise terenul intr-o discutie anterioara, in care ii tot vorbea despre „defectele” ei si insistase pe„faptul ca nu sunt sigura pe mine si trebuie sa lucrez la asta”, spune ea. Apoi, la el in camera, o intreaba:

„Acum esti mai sigura pe tine? (…) Vreau sa vad ca ai incredere in tine sa te dezbraci”, povesteste fosta studenta. „Mi-am dat hainele jos si mi-a zis: „Si chilotii”. Apoi mi-a zis sa ma duc la el (…) Nu mai statusem niciodata in picioare dezbracata in fata cuiva. Si mi-a zis„Ia uite ce sexy esti, cum sa n-ai incredere in tine”. Si mi-a pus mana pe tate (…) si pe fund. (…) Tremuram, nu mai eram coerenta”, povesteste Alexandra pentru Snoop.ro, unde poti citi intreaga investigatie.

Contactat de Snoop.ro, Bulai a negat ca ar fi cerut vreodata vreunei studente sa se dezbrace in cadrul acestor intalniri individuale.

Ce masuri s-au luat pana acum impotriva lui Alfred Bulai

In urma investigatiei Snoop.ro, la finalul lunii iulie, Politia Capitalei a inceput o ancheta in cazul profesorului Alfred Bulai, de la SNSPA, pentru„folosirea functiei in scop sexual”. Procurorii au lansat inclusiv un apel pentru sesizarea Parchetului de catre „oricine detine date relevante” despre Alfred Bulai, potrivit Hotnews.

Intre timp, Bulai si-a depus cererea de pensionare din SNSPA in ziua aparitiei investigatiei Snoop.ro si dupa ce politia a anuntat ca deschide dosar penal. Informatia a fost publicata initial de Libertatea si confirmata de HotNews.ro.

La inceputul lunii august, rectorul Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, a desfacut contractul de munca al profesorului Alfred Bulai, potrivit unui comunicat al SNSPA.

In aceasta dimineata, au avut loc mai multe perchezitii in cazul profesorului Alfred Bulai, acuzat de hartuire sexuala la adresa studentelor. Cele trei perchezitii sunt coordonate de Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 si au loc la urmatoarele adrese: bulevardul Expozitiei, nr. 30A, Sector 1, strada Povernei, nr. 6, Sector 1, strada Bacaloglu, nr. 2, Sector 2, conform G4Media.

„In aceasta dimineata, 20 august 2024, politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Sectia 2 Politie, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, pun in aplicare trei mandate de perchezitie domiciliara, in municipiul Bucuresti, intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunilor de folosirea abuziva a functiei in scop sexual si agresiune sexuala.

Avand in vedere sesizarea din oficiu intocmita la nivelul Sectiei 2 Politie, in care procurori din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 efectueaza cercetari, sub aspectul savarsirii infractiunilor de folosirea abuziva a functiei in scop sexual si agresiune sexuala, fapte care ar fi fost comise de catre un barbat, in varsta de 61 de ani, cadru didactic al unei universitati din Capitala, in aceasta dimineata sunt puse in executare 3 mandate de perchezitie, la trei adrese din Municipiul Bucuresti.

Cercetarile sunt continuate de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, sub aspectul savarsirii infractiunilor de folosirea abuziva a functiei in scop sexual si agresiune sexuala. Actiunea beneficiaza de sprijinul Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul Politiei Capitalei.

Facem precizarea ca efectuarea perchezitiei domiciliare este o etapa in cadrul procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar solutionarii cauzei, care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, scrie in comunicatul oficial transmis de Politia Capitalei.

Citeste si despre