Pufuletii fac parte din categoria gustarilor preferate de toti copiii. Dar sunt un real pericol pentru sanatate.
Acestia sunt un produs expandat din faina de porumb cu exces de glucide si glucoza, dar si o serie de aditivi alimentari, cum ar fi E102 si E124, despre care se spune ca declanseaza sindromul ADHD.
Pufuletii sunt o adevarata otrava pentru rinichi, din cauza continutului foarte mare de sare, iar in alimentatia unui copil mai mic de un an, aceasta este interzisa. Sarea consumata de cei mici solicita foarte mult rinichii si se pot produce afectiuni ale acestora, dar si dezechilibre in organism.
Bogati in glucide si glucoza, din punct de vedere nutritional, acestia sunt un produs dezechilibrat din cauza excesului de zaharuri si lipsei totale de proteine.
Si acei pufuleti cu diferite arome de branza, cascaval, sunca sau alune sunt la fel de periculosi, fiind plini de E-uri pentru gust si culoare. Consumate la varste fragede pot duce la alergii, eczeme, dificultati de respiratie sau tulburari de vedere.
Este evident ca pufuletii sunt contraindicati, mai ales la bebelusilor pentru ca exista riscul de a se ineca. In contact cu saliva, acestia devin foarte lipiciosi.
Ce spun studiile
Asociatia Pro Consumatori (APC) Romania a realizat un studiu care arata ca pufuletii pot pune sanatatea in pericol! Expertii APC au achizitionat 32 de tipuri din acest produs, iar descoperirile lor sunt alarmante: sunt sarate potroaca, 59% din ele contin o cantitate mai mare de 5 grame acizi grasi saturati, iar 38% contin intre 1 si 8 aditivi alimentari!