Salariatii din Romania pot beneficia de patru zile de telemunca. Ce conditii trebuie sa indeplineasca

| | Actualizat: 2023-06-29 22:50:13

Camera Deputatilor a aprobat miercuri un proiect de lege revolutionar care ofera beneficii semnificative pentru salariatii din Romania. Sunt vizati insa doar salariatii care au copii cu varsta de pana la 11 ani.

Potrivit noii legi, acesti parinti vor putea beneficia de pana la 4 zile de telemunca pe luna. Acesta masura vine in sprijinul parintilor care doresc sa petreaca mai mult timp cu copiii si sa aiba un mai bun echilibru intre viata profesionala si cea de familie.

Proiectul de lege a fost adoptat in unanimitate de Camera Deputatilor si completeaza Legea nr. 53/2003 - Codul muncii cu un nou articol. potrivit noilor prevederi, parintii care copii sub varsta de 11 ani vor putea solicita 4 zile de telemunca pe luna, in functie de nevoile lor si cerintele muncii. Exista insa si exceptii, atunci cand telemunca nu este o optiune pentru jobul respectiv.

„La cerere, salariatii care au in intretinere copii in varsta de pana la 11 ani beneficiaza de 4 zile pe luna de munca la domiciliu sau in regim de telemunca, in conditiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activitatii de telemunca, cu modificarile si completarile ulterioare, cu exceptia situatiilor in care natura sau felul muncii nu permite desfasurarea activitatii in astfel de conditii", prevede amendamentul Comisiei pentru munca si protectie sociala.

Legea a fost adoptata de Camera Deputatilor si urmeaza sa fie trimisa spre promulgare. Pentru a intra in vigoare, legea trebuie sa fie afisata in Monitorul Oficial.

  • FOTO: freepik.com

Citeste si despre