Ela Craciun a dezvaluit ce mananca in fiecare zi, in perioada de alaptare

| | Actualizat: 2018-11-21 16:50:20

Ela Craciun, cea mai cunoscuta bloggerita de parenting din showbiz, este de o luna mamica unui baietel.

Pentru ca alapteaza, prezentatoarea tv a apelat la un nutritionist pentru a consuma alimentele prielnice celui mic, dar sa o ajute sa-si recapete si silueta.

Aceasta a postat pe blogul sau lista completa a alimentelor pe care le consuma de-a lungul unei saptamani.

"Desi unii sunt de parere ca alaptarea te ajuta sa slabesti, am foarte multe prietene care mi-au povestit cum dupa sarcina au inceput sa ia si mai mult in greutate. Corpul nostru trece prin niste schimbari in timpul sarcinii, dar asta nu trebuie sa fie o scuza pentru a ne lasa pe tanjeala. E normal ca daca mananci mult sa se vada totul pe corpul tau, si va spun asta fara sa ma exclud, pentru ca si pentru mine lupta cu kilogramele e una permanenta data fiind relatia mea speciala cu dulciurile.

Nici in timpul sarcinii si nici in timpul alaptarii nu trebuie sa ne comportam ca si cand mancam pentru doi sau sa traim cu impresia ca trebuie sa mancam cat mai mult pentru a avea lapte. Nu cantitatea alimentelor e importanta, ci calitatea lor si aportul de nutrienti pe care ni-l ofera", a spus Ela Craciun.

Meniul zilnic pe care il are Ela Craciun

ZIUA 1

MIC DEJUN

-2 portii de cereale (secara, ovaz, mei , etc) fara adaos de zahar + ¼ de cana de fructe uscate sau fructe de padure+2 lingurite de seminte/ nuci marunt taiate

-1 pahar de lapte/iaurt semidegresat de capra sau vegetal

GUSTARE:

– 1 kefir/sana/iaurt de baut mare de capra si 3 samburi de nuca

PRANZ:

-Salata mare de legume proaspete cu 2 lingurite de ulei In ea, lamaie si multe condimente

-120 gr piept de pui/ curcan la gratar

-1/2 cana de paste integrale fierte (sau paste fara gluten, paste de orez)

GUSTARE:

-2 fructe proaspete

CINA:

-Salata de ton cu legume cu o conserva de ton in suc propriu (maxim 120 gr), legume proaspete (rosii, castraveti, ardei, ceapa), frunze verzi (salata, rucola, spanac), morcov ras

-1 felie de paine integrala sau ½ de cana de paste integrale gatite

ZIUA 2

MIC DEJUN

-1 portie de cereale de mic dejun fara adaos de zahar + ¼ de cana de fructe uscate sau de padure+2 lingurite de seminte

-1 pahar de lapte/ iaurt semidegresat de capra/ vegetal/ vaca

GUSTARE:

– 2 fructe proaspete la alegere

PRANZ:

-Salata mare de legume proaspete, (rosii, castraveti, rucola, ardei gras) cu 2-3 lingurite de ulei In ea, lamaie si multe condimente

– 2 felii de cas de capra usor sarat

-1/2 cana de quinoa fiarta cu putina sare/ 1 felie de paine integrala sau 1/2 cana de paste integrale fierte

GUSTARE:

-1 felie de paine integrala cu un ou fiert si jumatate de ardei gras

CINA:

-120 gr peste la gratar sau la cuptor sau 80 grame friptura de vita

– garnitura de legume la gratar, la abur sau la cuptor (dovlecei, ardei, vinete, broccoli, ceapa, etc) +2 lingurite de ulei deasupra

-1 cartof mediu copt In coaja sau copt cu rozmarin

ZIUA 3

MIC DEJUN

-sandwich cu branza si legume cu 2 felii de paine integrala unse cu mustar, 2 felii de cas sau telemea slaba de capra si multe legume proaspete (ardei, andive, frunze verzi)

Gustare:

-1 fruct proaspat

PRANZ:

-ciorba de legume

-1 cana de mancare mazare/ naut sau salata de legume cu naut fiert (frunze verzi de rucola, spanac, rosii cherry, boabe de naut fiert, sos cu ulei balsamic, putina sare)

-1 felie de paine integrala

-sau salata Taboulleh si pate de hummus intins pe ½ de lipie

GUSTARE:

-2 fructe proaspete

CINA:

-120 gr piept de curcan sau peste / pastrav la gratar cu legume la gratar sau proaspete/ salata de muraturi, 2 lingurite de ulei

-1/2 cana de paste integrale sau orez sau 1 cana de mamaliguta

ZIUA 4

MIC DEJUN

-Omleta cu 2 oua si o felie de cas sau telemea de capra+ legume proaspete (ardei/ frunze verzi)

-1 felie de paine integrala

GUSTARE:

-2 fructe proaspete

PRANZ: (se poate comanda de la restaurant)

-Un bol de supa crema de linte

-1 cana de orez gatit simplu sau cu legume

GUSTARE:

-1 fruct proaspat la alegere sau un bol cu capsuni

-1 mana de nuci crude

CINA:

- salata de legume proaspete sau legume sote

- 120 gr friptura de pui/ curcan cu legume la gratar cu 2 lingurite de ulei si multa zeama de lamaie

-1 felie de paine integrala prajita, sau ½ cana de quinoa fiarta In salata de legume

ZIUA 5

MIC DEJUN

-Sandwich cu somon afumat cu 2 felii de paine, 60 gr somon afumat, multe frunze de rucola, rosii cherry, oregano uscat

-un pahar de kefir de capra

GUSTARE:

-2 fructe proaspete

PRANZ: (comanda la restaurant)

-Supa crema de rosii sau de dovleac cu crutoane

-120 gr piept de pui la gratar cu legume la gratar

GUSTARE:

-1 fruct proaspat

CINA:

-1/2 cana de paste integrale fierte+ o mana de frunze de rucola, rosii cherry, un morcov ras, 5 masline negre, 3 lingurite de ulei de masline preset la rece, o felie mare de branza de capra bucatele

ZIUA 6

MIC DEJUN

Gustare cu mei: Se pune seara la inmuiat mei bob fin, 2-3 linguri, iar dimineata se scurge apa si se amesteca cu alte 2 linguri de cereale integrale, 2 lingurite de miere, un mar ras si multa scortisoara, cateva stafide

GUSTARE:

-Sandwich cu avocado moale intins pe o felie de crackers Wassa+ 2 felii de ardei gras

PRANZ (comanda la restaurant)

-Salata Taboulleh+1/2 lipie+3 linguri de hummus

GUSTARE:

-2 portii fructe proaspete

CINA:

-200 gr peste la gratar cu multe legume sote sau legume la abur (broccoli, morcov, dovlecei, vinete, ceapa) cu 3 lingurite de ulei, otet balsamic si 2 lingurite de parmsesan ras peste legume, multe condiment precum oregano/ bucuioc, piper

ZIUA 7

MIC DEJUN

Sandwich cu ton -2 felii de paine integrala, 60-80 gr ton in suc propriu+frunze verzi, lamaie, 3 masline, rosii/ardei/ alte legume proaspete la alegere

GUSTARE:

2 fructe proaspete

PRANZ:

- Ciorba de pui cu legume

- O felie de paine integrala

GUSTARE:

- O mana de fructe uscate+nuci+ seminte

- Un pahar de fresh de fructe si legume (mar+morcov+ghimbir sau morcov cu frunze de spanac)

CINA:

Legume cu branza la cuptor, se folosesc legume in cantitatea dorita/ ciuperci si un cartof mediu+ 3 felii de branza de capra, 3 lingurite de ulei de masline, plante aromate.

Citeste si despre