Emily Burghelea a nascut al doilea copil in urma cu cateva zile. Vedeta a adus pe lume un baietel perfect sanatos, insa, la scurt timp dupa ce a ajuns cu bebelusul acasa, au inceput problemele pentru proaspata mamica. Vedeta a ajuns de la bal, la spital, din cauza unei probleme cu care se confrunta multe femei dupa nastere.
Emily a disparut pentru o perioada de pe Instagram, iar dupa ce a revenit le-a povestit celor care o urmaresc cu ce dureri s-a confruntat. Vedeta a ajuns la spital din cauza simptomelor, iar iubitul ei a anuntat pe Instagram ca Emily se simte rau si din aceasta cauza nu este activa pe reteaua sociala. Dupa ce a revenit acasa, Emily Burghelea a explicat care este protocolul pe care trebuie sa il urmeze pentru a scapa de asa-zisa furie a laptelui.
„Dupa dus, trebuie puse comprese fierbinti pe sani. Noi am folosit scutece imbibate in apa fierbinte la recomandarea unei moase. Mentin foarte bine temperatura ridicata si se pot prinde usor. Masajul este urmatorul pas foarte important care trebuie facut pentru a diminua angorjarea sanilor. Imediat dupa, bebe la san, piele pe piele. Nu este usor, dar ma uit la el si uit de orice durere. Alaptarea este recomandata cat de des cu putinta! Problema este ca sanii sunt prea tari, bebe nu are putere sa apuce si se fac rani. Apoi urmeaza pompa de muls... In teorie ar trebui pusa 15 minute la fiecare san. Imediat dupa, comprese reci. Se pune varza in sutien, ajuta la reducerea inflamatiei. Eu o tin pana iau procesul de la capat... Nu va puteti inchipui cat de rau a putut sa imi fie aseara, am crezut ca mi se termina viata. Am ajuns la urgenta la mijlocul noptii, cu febra 39,4”, a povestit vedeta, dupa ce si-a revenit, pe Instagram.
Ce este furia laptelui
Problema cu care s-a confruntat Emily Burghelea le da batai de cap multor proaspete mamici. Practic, furia laptelui reprezinta o reactie a organismului, din cauza productiei prea mari de lapte. Sanii se intaresc, canalele se infunda, iar bebelusul nu poate sa suga. Pot aparea ranile la nivelul mamelonului din aceasta cauza sau din cauza folosirii pompei de muls in exces.
Pentru a nu stimula si mai mult productia de lapte, trebuie sa fie scos doar laptele in exces, pana la detensionarea sanilor. Daca este scos tot laptele, nu faci decat sa cresti productia si problema nu va disparea, dimpotriva.
Furia laptelui apare, de obicei, la cateva zile dupa nastere si trece in alte cateva zile. Poate fi insotita si de alte simptome precum febra sau ameteli. Medicul poate recomanda analgezice, antitermice si medicamente pentru a subtia laptele si pentru a fi mai usor de extras.
FOTO: Facebook/Instagram