Il recunosti? Asa arata Chef Catalin Scarlatescu in copilarie!

| | Actualizat: 2024-01-13 18:22:11

Chef Catalin Scarlatescu este unul dintre cel mai talentati si indragiti bucatari din Romania. A devenit cunoscut publicului larg odata cu emisiunea „Masterchef” de la Pro TV, de atunci popularitatea sa crescand considerabil. Pana de curand, a facut parte din juriul show-ului culinar „Chefi la Cutite” si a facut echipa cu de iubita lui, actrita Doina Teodoru, la „America Express - Drumul Aurului”.

De-a lungul anilor, Chef Catalin Scarlatescu a reusit sa castige simpatia publicului, atat datorita pasiunii si talentului sau pentru tot ce inseamna gastronomie, dar si prin povestile sale emotionante de viata.

Anul trecut, de Ziua Copilului, chef Catalin Scarlatescu a postat o poza cu el din copilarie, alaturi de mesajul: „1 Iunie regulamentar... cravata, insigna... si multa gastronomie 😂”.

Catalin Scarlatescu: „La 7 ani am facut, la telefon, prima mea tocana de cartofi cu bunica-mea”

Fostul jurat de la „Chefi la cutite” provine dintr-o familie de carciumari, iar pasiunea pentru gatit i-a fost insuflata de bunica lui.

„Bunica mi-a aratat in copilarie ce inseamna mancarea cu gust si toate preparatele ei mi-au ramas in suflet. Tin minte ca gatea la inceputul saptamanii mancare de cartofi si fasole scazuta, care sambata se transforma in fasole batuta. La desert aveam faimoasa prajitura cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispozitie, dar reusea sa ne puna pe masa retetele ei de suflet, retete pe care le-am dus mai departe cu mine pana in ziua de azi", a declarat Chef Catalin Scarlatescu, potrivit Playtech.ro.

Acesta a mai marturisit, intr-un podcast, ca a invatat sa mearga in restaurant, tinandu-se de fetele de masa.

„Exista niste mese de inox, care undeva jos au o polita. Eu, in momentul in care am fost adus de la maternitate, intr-un cosulet din-ala, m-au varat acolo, ca aveau treaba. (…) Eu am invatat sa merg in restaurant, tinandu-ma de fetele de masa. Parintii mei, neamurile mele au fost carciumari. Strabunicul meu era din Cotu Vaii, Gheorghe Ene il chema si avea o caruta cu care cara mancare la lingurari, adica la oamenii care munceau pe camp. Aveam 3 ani si ma lua in caruta. Ma duceam si puneam mancare la lingurari. La 7 ani am facut, la telefon, prima mea tocana de cartofi cu bunica-mea. Si uite asa am inceput sa gatesc in bucatarie. (…) Nu stiu sa fac altceva”, i-a spus Catalin Scarlatescu lui Speak, in podcastul „La fileu'.

Si-a dorit sa devina bucatar de cand avea 16 ani

Scarlatescu si-a dorit sa devina bucatar inca din anul 1987, pe cand avea doar 16 ani. A fost curier la Hotelul „Flamingo” din Eforie Sud si marturiseste ca a facut munca "de jos" mai bine de un an, pana cand sa primeasca o sansa de a face parte din echipa din bucatarie a restaurantului.

„Prima mea intalnire cu restaurantaul a fost undeva prin anul 1987, nu lucram chiar ca ospatar. Caram bagaje la Flamingo, in Eforie Sud, si mi se spunea 'Da'. Eram poreclit asa pentru ca de fiecare data cand venea cineva sa-mi spuna sa fac ceva, eu nu refuzam. Imi amintesc ca o data au facut o gluma si m-au pus sa car un televizor color, extrem de mare, dintr-o camera in alta. Nu a venit nimeni sa ma ajute, asa ca ingeniosul de Scarlatescu a facut un carucior din ala cu rulmenti, am pus televizorul pe el si l-am carat de colo-colo", a declarat chef Catalin Scarlatescu, intr-un interviu pentru Adevarul.ro.

„Cu putin inainte sa am 17 ani am facut cunostinta cu ce avea sa insemne un job in bucatarie. Dar primii 2-3 ani au fost departe de gatit, la vremea aceea, daca imi dati voie, era altul. Erai obligat sa treci prin toate departamentele din subsolul bucatariei manipulare marfa, curatenie, curatat legume etc", a dezvaluit chef Catalin Scarlatescu, conform csid.ro.

In prezent, chef Catalin Scarlatescu este patronul unui restaurant popular in Capitala specializat pe retete in care se folosesc doar ingrediente de la producatori romani.

  • Surse: playtech.ro, viva.ro, divahair.ro, adevarul.ro
  • Foto: Instagram

Citeste si despre