Laura Cosoi a creat comunitatea “Eu te-am facut, eu te IUBESC” unde s-au strans 50 000 de mame, la doar o luna de la lansare

| | Actualizat: 2024-08-26 10:48:20

 

„Eu te-am facut, eu te IUBESC”, grupul creat pe Facebook de Laura Cosoi, actrita, influencer si mama a 4 copii, s-a transformat in doar o luna de zile intr-o comunitate impresionanta de 50 000 de mame, cu o crestere constanta si o dinamica puternica de comunicare ce anunta un adevarat fenomen.  

Lansata din dorinta de a avea un spatiu comun, sigur, actual si util de discutii, dezbateri, curiozitati, intrebari, situatii speciale, schimburi de idei si de strategii practice de parenting pentru toate mamele din Romania preocupate de cresterea si educatia copiilor lor, „Eu te-am facut, eu te IUBESC” isi propune sa ajute comunitatea sa faca fata provocarilor din viata de parinte din ziua de astazi, dar si sa constientizeze greselile trecutului sau riscurile viitorului.

„Sunt foarte fericita, nu m-am asteptat la o asemena reactie din partea mamelor inca din prima zi de lansare a grupului. Ne-am strans foarte multe, intr-un timp foarte scurt, de unde desprind clar ideea ca toate aveam nevoie de asta, de un spatiu sigur unde sa spunem sincer prin ce trecem, sa ne fim una alteia alaturi, sa ne ajutam cu sfaturi si idei si sa ne marturisim slabiciunile, vulnerabilitatile sau temerile. Simt ca acest „impreuna” ne face sa avem o plasa de siguranta in activitatile de zi cu zi. Este asa de bine sa nu fii singur si sa stii ca te poti ajuta de forta grupului, de experientele mamelor ca tine, de sfaturile si ideile care apar cand ai mai mare nevoie. Sunt nenumarate si inevitabile greselile pe care parintii nostri le-au facut si pe care noi le facem in cresterea copiilor, important este sa le constientizam, sa vorbim despre ele si sa vedem cum putem face mai bine pentru noi, pentru copii, pentru familie, cu iubire, blandete si empatie, intr-un mod constructiv si eficient, fara sa ne criticam si sa ne judecam prea aspru. „Eu te-am facut, eu te IUBESC” este deja un spatiu frumos in care noi, toate cele cateva zeci de mii de mame cu principii, valori si griji comune, ne tinem de mana pe drumul complex, dar atat de profund si nobil al cresterii copiilor.”, marturiseste Laura Cosoi, initiatoarea grupului si vedeta cu o cariera de invidiat in televiziune, film, digital si teatru, care traieste provocarea de a avea o familie numeroasa, cu 4 fetite, Rita, Vera, Lara si Aida, cu varste intre o luna si 6 ani.

Succesul de care se bucura grupul „Eu te-am facut, eu te IUBESC” la doar o luna de la lansare este dublat de sutele de mii de comentarii cu sfaturi, idei si situatii de viata care largesc perspectivele comunitatii si incurajeaza dezbaterile pe nenumarate topicuri. Primele teme abordate de Laura Cosoi pe grup au fost legate de provocarile moderne ale parintilor din Romania si de riscul iminent de instalare a dependentelor in vietile copiilor din ziua de astazi, de la mancare, obiceiuri, pana la tehnologie si gadgets, subiecte care o preocupau pe vedeta si care au starnit un val de reactii si de sugestii. Temele abordate de mamele din comunitate sunt insa diverse, precum nevoile si grijile fiecarei membre din grup, si pot avea ca subiect geloziile dintre frati, impactul divortului asupra copiilor, informatii privind vaccinurile sau bolile copilariei cu efectele lor pe termen lung, expunerea indelungata la televizor, dar si recomandari de tinute in tandem mama-fiica pentru ocazii speciale sau de jocuri si activitati pentru diverse varste si context.  

„Grijile mamelor sunt infiniteJ. Este foarte constructiva comunicarea mamelor din grupul nostru. Nu ne ferim sa spunem lucrurilor pe nume, nu dam verdicte, ci ne ajutam cu sfaturi si cu solutii practice din experienta personala sau, uneori, doar cu o vorba buna sau o incurajare. Eu propun din cand in cand teme de discutie legate de grijile mele de zi cu zi in legatura cu educatia fetitelor mele, riscurile pe care le observ, trendurile in randul copiilor din jurul lor, dependentele de tot felul la care copiii sunt expusi din cauza noastra, a societatii, a contextului, a consumerismului excesiv. Insa fiecare mama din grup initiaza discutii pe orice tema o nelinisteste, pentru ca acesta este scopul acestei comunitati, sa ne fim alaturi in grijile, intrebarile si temerile fiecareia.”, sustine Laura Cosoi, care invita cat mai multe mame sa adere la comunitatea „Eu te-am facut, eu te IUBESC” pentru un val de prietenie, ajutor si iubire la doar un click distanta. 

Link grup: https://www.facebook.com/groups/8800084376684844/

Citeste si despre