Incepand cu luna octombrie, pe piata romaneasca, a fost lansata prima bere dietetica germana, Edelhopfen Diät Pilsner, produsa de Braüerei Gebr. Maisel in orasul Bayreuth din nord-estul Bavariei. Edelhopfen este importata in Romania exclusiv de Sugar Free Dieta.
Edelhopfen este o bere blonda, din categoria Premium, cu o concentratie alcoolica de 4,9%vol., continand cu 75% mai putine glucide si cu 25% mai putine calorii fata de media berilor obisnuite.
Edelhopfen poate fi consumata in cadrul dietelor hipoglucidice si al celor hipocalorice deci, de catre persoane care sunt atente la formele si sanatatea lor. Nu in ultimul rand, poate fi consumata de catre persoanele diabetice, in cadrul unui regim controlat.
Multe persoane tind sa creada ca alternativa dietetica a berii obisnuite este berea fara alcool, ceea ce este doar pe jumatate real: berea fara alcool are mai putine calorii, dar este o adevarata "bomba" glucidica!...si nu are alcool!
Scaderea continutului glucidic (al carbohidratilor) si a valorilor energetice, cu pastrarea absolut intacte a gustului si a concentratiei de alcool, se realizeaza printr-un proces suplimentar de fermentare. Nici un alt ingredient suplimentar nu apare in acest nou procedeu; ar fi, de altfel, imposibil, intrucit "Legea puritatii berii" (in vigoare din 1516 in Bavaria/Germania) nu permite decit folosirea apei, a maltului si a hameiului pentru obtinerea berii.
Din punctul de vedere al continutului glucidic, 1.9 litri de Edelhopfen = 20 g piine (o felie) = 250g lapte (iaurt, brinza de vaci) = 50 g cartofi (o lingura) = 50 g orez sau gris fiert = 50 g paste fainoase fierte.
Edelhopfen este o bere rafinata, cu o aroma supla si delicata, o bere care se muleaza perfect pe gustul consumatorilor pretentiosi si, in mod special, pe gustul femeilor din Rominia, asa cum a relevat sondajul din cursul acestei veri.