Cum sa avem un abdomen plat

| | Actualizat: 2006-11-24 13:50:26

Exista trei elemente-cheie care trebuie luate in considerare pentru a avea un abdomen plat: o buna digestie, un nivel bun de bacterii "prietenoase" in sistemul digestiv si o dieta alimentara bazata pe alimente neprocesate chimic.

Digestia incepe din creier, in momentul in care ne decidem ce sa mancam, si continua cu mestecatul. Mancarea trece apoi in stomac, intestinul subtire si apoi in colon. Scopul principal este o buna mestecare a hranei.

Daca alimentele sunt bine mestecate, se combina cu sucurile digestive, precum enzima amilaza, care are rolul de a dizolva carbohidratii, proteaza, care se ocupa de dizolvarea proteinelor, si lipaza, care se ocupa de grasimi.

Daca alimentele nu sunt mestecate bine, organismul nu poate absorbi nutrientii necesari pentru ca hormonii sa imbunatateasca metabolizarea grasimilor, carbohidratilor si proteinelor.

Stomacul se va balona, pentru ca bucatile mari de alimente stau pe tractul gastrointestinal.

Aceste bacterii se afla in stomac si ajuta la digerarea alimentelor. In stomac exista bacterii bune si bacterii rele. Printre bacteriile prietenoase se numara probioticele sau lactobacillus acidophilus, bifidobacterium bifidum si streptococcus yhermophilus. Bacteriile bune au rolul de a normaliza timpul de tranzitare a alimentelor in colon, de a ajuta la digerarea nutrientilor, de a crea un mediu alcalin care nu permite instalarea microbilor, de a manipula vitaminele din complexul B care ajuta la metabolizarea proteinelor, grasimilor si a carbohidratilor.

Daca in organism exista un deficit de bacterii prietenoase, sistemul digestiv nu functioneaza la nivel optim. In plus, incep sa se dezvolte microbii de candida, care elibereaza toxine ce pot provoca ameteli, dureri de cap, greata, balonare, indigestie si oboseala constanta.

Citeste tot articolul in: Adevarul
24 Noiembrie 2006

Citeste si despre