Curry, tratament pentru boala Alzheimer

| | Actualizat: 2007-07-23 10:54:47

 

Conform ultimelor descoperiri, tratamentul cu una dintre substantele active din sofranul indian, principalul condiment curry, ar putea creste activitatea sistemului imun la pacientii cu Alzheimer, si totodata ar putea spori claritatea placilor amiloide ale creierului, aceasta din urma fiind ultima anormalitate descoperita la pacietii cu boala Alzheimer.

In studiul realizat, Dr. Milan Fiala si colegii sai de la Centrul Medical al Veteranilor din Los Angeles, au observat in prima instanta ca macrofagele (celule ale sistemului imun) prelevate de la pacientii cu boala Alzheimer nu pot elimina eficient amiloid, acest lucru ducand la reglarea anormala a anumitor gene.

Tratarea macrofagelor cu substanta activa gasita in sofranul indian, numit bisdemethoxycurcumin, are rol in a creste productia anumitor gene si in a spori functia macrofagelor.

Autorii studiului spun ca strategiile de tratament ale bolii Alzheimer au incercat cresterea claritatii amiloidului prin stimularea activitatii unor anumite celule, localizate in creier.

Mai multe cercetari sunt necesare pentru a determina daca cresterea numarului de macrofage in sange folosind agentul bogat in curcumina, va oferi claritate placilor amiloide si se vor obtine efecte terapeutice in boala Alzheimer.


Laura Moise

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre