Dieta femeilor trebuie adaptata varstei

| | Actualizat: 2007-06-25 11:01:11

 

Optiunile alimentare ale femeilor ar trebui corelate cu varsta, stilul de viata si nevoile nutritionale ale acestora, sustin specialistii de la Centrul de Nutritie al Universitatii din Boston (SUA). La orice varsta insa, organismul are nevoie de cateva alimente de baza: fructe, legume, proteine si anumite tipuri de grasimi, acestea furnizand vitaminele, mineralele necesare organismului. Intre 20 si 40 de ani, este perioada optima a maternitatii. Nutritionistii recomanda femeilor care urmeaza sa nasca legume verzi (cu aport crescut de acid folic, care previne nasterea unor copii cu malformatii).

Calciul este important in aceasta perioada deoarece oasele - consolidate in adolescenta - continua sa se intareasca pana la varsta de 30 de ani. Vitamina D trebuie consumata atat din produse lactate, cat si din expunerea la soare (odata cu inaintarea in varsta, necesarul de vitamina D creste). De asemenea, de fier mai mult au nevoie femeile care pierd mult sange prin menstruatie. Cantitati mari de fier se gasesc in carnea rosie, fructele uscate sau alune.

Citeste tot articolul in: Adevarul
Foto: Adevarul
25 Iunie 2007

Citeste si despre