Un ingredient consumat zilnic de romani slabeste imunitatea. Nutritionist: "Hraneste virusurile si bacteriile patogene"

| | Actualizat: 2024-10-16 20:38:03

 

Ingredientul comun consumat zilnic de romani slabeste imunitatea. Nutritionist: „Hraneste virusurile si bacteriile patogene”
Nutritionista Mihaela Bilic atrage atentia asupra impactului negativ al consumului de zahar, accentuand problemele pe care gustul dulce le provoaca sanatatii noastre. Intr-o postare recenta pe Facebook, Bilic a subliniat riscurile asociate cu consumul de alimente ultra-procesate, care includ zahar adaugat, precum fast-food, dulciuri sau bauturi carbogazoase. Aceste produse sunt consumate frecvent, iar efectele asupra sanatatii sunt ingrijoratoare.
Zaharul nu contribuie doar la cresterea in greutate si la aparitia problemelor dentare, ci si la slabirea imunitatii. Conform Mihaelei Bilic, zaharul afecteaza grav echilibrul florei intestinale, o componenta vitala pentru sanatatea generala. „Intestinul uman este responsabil pentru aproximativ 80% din imunitatea organismului, iar consumul excesiv de zahar hraneste bacteriile si virusurile patogene, ducand la disbioza”, avertizeaza nutritionista.
Aceasta disbioza perturba echilibrul bacteriilor benefice si nocive din intestin, ceea ce poate diminua capacitatea organismului de a lupta impotriva bolilor. In plus, zaharul influenteaza activitatea leucocitelor, celule esentiale in apararea impotriva infectiilor.
Studiile mentionate de Bilic arata ca o bautura carbogazoasa care contine 7 lingurite de zahar reduce cu 35% eficienta leucocitelor in combaterea agentilor patogeni, iar acest efect dureaza cateva ore. Acest lucru inseamna ca, dupa consumul de zahar, imunitatea devine mai slaba, crescand riscul de imbolnavire.
Bilic subliniaza, de asemenea, ca zaharul furnizeaza doar „calorii goale” si nu ofera nutrienti esentiali. In schimb, el genereaza inflamatii si oxidare in organism, ceea ce afecteaza grav celulele si tesuturile, inclusiv pe cele ale sistemului imunitar. „In loc sa ne indulceasca viata, zaharul este un inamic ascuns care contribuie la degradarea sanatatii si la accelerarea imbatranirii”, avertizeaza Bilic.
Intr-o lume in care produsele procesate sunt omniprezente, acest avertisment ne indeamna sa fim mai atenti la alimentatia noastra, sa reducem consumul de zahar si sa cautam alternative sanatoase pentru a ne proteja imunitatea si sanatatea pe termen lung.

Nutritionista Mihaela Bilic atrage atentia asupra impactului negativ al consumului de zahar, accentuand problemele pe care gustul dulce le provoaca sanatatii noastre.

Intr-o postare recenta pe Facebook, Bilic a subliniat riscurile asociate cu consumul de alimente ultra-procesate, care includ zahar adaugat, precum fast-food, dulciuri sau bauturi carbogazoase. Aceste produse sunt consumate frecvent, iar efectele asupra sanatatii sunt ingrijoratoare.

Zaharul nu contribuie doar la cresterea in greutate si la aparitia problemelor dentare, ci si la slabirea imunitatii. Conform Mihaelei Bilic, zaharul afecteaza grav echilibrul florei intestinale, o componenta vitala pentru sanatatea generala.

„Intestinul uman este responsabil pentru aproximativ 80% din imunitatea organismului, iar consumul excesiv de zahar hraneste bacteriile si virusurile patogene, ducand la disbioza”, avertizeaza nutritionista.

Aceasta disbioza perturba echilibrul bacteriilor benefice si nocive din intestin, ceea ce poate diminua capacitatea organismului de a lupta impotriva bolilor. In plus, zaharul influenteaza activitatea leucocitelor, celule esentiale in apararea impotriva infectiilor.

Studiile mentionate de Bilic arata ca o bautura carbogazoasa care contine 7 lingurite de zahar reduce cu 35% eficienta leucocitelor in combaterea agentilor patogeni, iar acest efect dureaza cateva ore. Acest lucru inseamna ca, dupa consumul de zahar, imunitatea devine mai slaba, crescand riscul de imbolnavire.

Bilic subliniaza, de asemenea, ca zaharul furnizeaza doar „calorii goale” si nu ofera nutrienti esentiali. In schimb, el genereaza inflamatii si oxidare in organism, ceea ce afecteaza grav celulele si tesuturile, inclusiv pe cele ale sistemului imunitar.

„In loc sa ne indulceasca viata, zaharul este un inamic ascuns care contribuie la degradarea sanatatii si la accelerarea imbatranirii”, avertizeaza Bilic.

 

 

Citeste si despre