O mama a povestit o patanie care pare incredibila. Charlotte Travers, in varsta de 32 de ani, si-a dus fiul de sase ani, Thomas, la medic dupa ce pielea acestuia a incepur sa devina portocalie. Femeia se temea ca fiul ei sufera de insuficienta hepatica.
Din fericire, nu a fost vorba despre o boala hepatica. Culoare pielii copilului a fost cauzata de consumul de portocale si mandarine.
"A inceput sa se ingalbeneasca si am fost destul de ingrijorata pentru ca poate fi un semn de insuficienta renala sau hepatica.
La programarea initiala, medicul a spus ca principalul simptom al insuficientei renale sunt ochii galbeni, pe care Thomas nu ii avea.
Medicul a spus ca uneori copiii pot avea pielea patata de la joaca in noroi sau nisip, dar aceasta era mai mult decat atat, asa ca am facut analize de sange pentru a exclude orice, dar toate au iesit normale.”, a povestit Charlotte Travers, mama lui Thomas.
Testele medicale au semnalat niveluri neobisnuit de ridicate de betacaroten, care este o vitamina care se gaseste in special in alimentele de culoare portocalie.
La venirea testelor, Charlotte Travers, mama lui Thoma, i-a povestit medicului despre dragostea fiului acesteia privind portocalele si mandarinele, pe care le consuma zilnic.
"I-am spus medicului despre dieta sa generala - lucruri precum ca mananca multe fructe si legume si ca ii place branza.
Nici intr-un milion de ani nu m-as fi gandit ca asta a fost cauza ingalbenirii pielii sale", a afirmat mama baiatului.
S-a dovedit stiintific ca mancatul unui volum mare de alimente care contin betacaroten, cum ar fi morcovii, dovleacul, cartofii dulci, face ca pielea sa se ingalbeneasca.
“Din fericire, este inofensiv. Oamenii beau shot-uri de betacaroten pentru a se bronza mai mult, asa ca, din fericire pentru el, mananca in continuare la fel de multe portocale.
Cand doctorul ne-a spus care este cauza, amandoi am crezut ca este absolut hilar. Acum glumim si ii spunem Thomas Simpson”, a mai precizat femeia pentru metro.co.uk.
FOTO: metro.co.uk