Papaya regleaza glicemia

| | Actualizat: 2007-05-08 10:30:06

 

Papaya este un fruct exotic bogat in potasiu, precum si in vitaminele A si C. Cura de papaya este indicata celor care au probleme cu glicemia. O alta virtute a fructului se datoreaza enzimei papayna, care a dat rezultate foarte bune in recuperarea rapida a bolnavilor operati la coloana vertebrala. Papayna dizolva tesuturile moarte existente in discurile bolnave.

In locurile sale de bastina, semintele fructului sunt folosite frecvent in combaterea dizenteriei si a difteriei. Pe scara larga, din seminte se prepara un condiment asemanator piperului. In cosmetica, papaya se foloseste in compozitia unor creme si sampoane care se bucura de o mare apreciere. Fructul acesta rafinat si-a gasit o intrebuintare variata si in gastronomie. Foarte apreciate sunt garniturile de papaya la preparatele din peste si pui; la fel si marinata cu carne de curcan sau vitel. Ca si pepenele galben, cu care se aseamana, papaya poate fi amestecata cu scortisoara, rom, busuioc, menta si miere si obtinem, astfel, un desert reconfortant.  

(Liliana Ivan)  
Citeste tot articolul in: Adevarul  
Foto: Adevarul
8 Mai 2007

Citeste si despre