Povestile celor sase copii care au invins, chiar si la 540 de grame de viata

| | Actualizat: 2023-12-19 13:14:04

 

Cei sase supereroi: Povestile celor sase copii care au invins, chiar si la 540 de grame de viata. Aparatura medicala de ultima generatie ii ajuta pe prematuri sa mearga acasa 
Din anul 2010 si pana in prezent, Organizatia Salvati Copiii a dotat 120 de unitati medicale (sectii de neonatologie, terapie intensiva neonatala, sectii de pediatrie si Obstetrica-Ginecologie) din toate judetele tarii, cu 1.500 de echipamente vitale, investind 10.000.000 de euro;
Redirectionarea a 20% din impozitul pe profit, resursa vitala pentru dotarea sectiilor si spitalelor de pediatrie
Bucuresti, 19 decembrie 2023: La doar 550 de grame, doi copii care au impartit acelasi salon de terapie intensiva au invatat sa respire singuri si vor putea merge acasa. Medicii au reusit sa opereze o fetita de doar 540 de grame si aparatura medicala performanta i-a sustinut functiile vitale, pana cand a inceput sa respire si sa manance, ca orice nou-nascut. Organizatia Salvati Copiii Romania va spune povestile lui Ivan, Ionut, Mirela, Alexandra, Virgil si Ioana, nascuti cu prematuritate severa, si a curajului lor de a trai: aparatura medicala de ultima generatie pe care o aveau maternitatile unde au venit pe lume a facut diferenta intre reusita si drama. Organizatia Salvati Copiii, care a dotat pana acum 120 de unitati medicale din toate judetele tarii, lanseaza un apel catre companiile din Romania, de a directiona 20% din impozitul pe profit catre o cauza vitala: dotarea cu echipamente performante a maternitatilor si a spitalelor si sectiilor de pediatrie. 
La doar 700 de grame, Ivan invata sa respire
Ivan a fost curios si hotarat. A venit pe lume prea devreme, la 26 de saptamani, cu o greutate de doar 700 de grame. Prea mic si prea fragil, incubatorul a fost pentru el sansa la viata. A respirat ventilatorul pentru el, pana cand, incet, a invatat si Ivan sa respire. Uneori oboseste si atunci acelasi ventilator il sustine si preia efortul. Prima luna de viata a fost o lupta continua. Cu aparitia unei complicatii digestive severe, a fost nevoie de interventie chirurgicala in incubator, fiind prea mic si instabil pentru a tolera transportul la sala de operatii. Inarmat cu o vointa de fier, intrece asteptarile tuturor. Medicii din sectia de terapie intensiva din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” se bucura de fiecare gram castigat, orice mica schimbare este un pas mare, spre casa unde il asteapta parintii.
750 de grame si o forta infinita de a trai – povestea Mirelei
Mirela s-a nascut prematur, la 29 de saptamani, cantarind doar 750 de grame. Fetita asociaza rapid o complicatie severa digestiva cu perforatie intestinala. Severitatea simptomelor impune interventia chirurgicala la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, unde ajunge in a 3-a zi de viata.  Forta ei de a trai a depasit toate problemele medicale: la doua luni de la nastere, Mirela a plecat acasa.
540 de grame si un copil supererou - Alexandra
Nascuta la 24 de saptamani, Alexandra cantarea doar 540 de grame. Cu toate sistemele si organele extrem de imature, ingrijirea si tratamentul ei au reprezentat o mare provocare. Pentru interventia chirurgicala care i-a salvat viata, a fost nevoie de mobilizare multidisciplinara extinsa - neonatologie, anestezie, chirurgie si transfuzii, o pregatire minutioasa cu 24 de ore anterior interventiei, elaborarea unui plan etapizat si transportul intregii aparaturi necesare terapiei unui pacient cu aceasta greutate in sala de operatii. Sfidand prognosticul si statisticile, Alexandra a reusit, la varsta de 4 luni, sa respire fara ventilator, sa manance si sa creasca. La 6 luni, copila merge acasa. Toate aceste interventii au fost posibile la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.
La jumatate de kilogram fiecare, Virgil si Ioana au devenit prieteni de mici
Virgil si Ioana au fost de mici eroi. Ei au venit pe lume la 23, respectiv 26 de saptamani de gestatie, cu o greutate de 550 de grame fiecare, la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie, “Cuza-Voda”, Iasi. Au cunoscut mult prea devreme dificultatile: respiratie imposibila fara ajutorul ventilatorului, punctii venoase multiple pentru a primi perfuzii si tratamente, monitorizari complexe, tubulete pentru a primi alimentatia necesara. Prietenos a fost doar incubatorul care le-a oferit caldura. Drumul pana la externare a fost dificil, cu complicatiille obisnuite pentru aceasta categorie de varsta. La capatul a 120 de zile pentru Virgil si 115 pentru Ioana, copiii care s-au cunoscut in sectia de terapie intensiva au plecat acasa. Cand vor creste, parintii au promis ca-i vor duce la joaca impreuna. 
Ionut a fost operat in incubator si a invins
Ionut cantarea exact 550 de grame, atunci cand s-a nascut. Plamanii ii erau extrem de imaturi. Nimeni nu credea ca va supravietui. Cu dificultati de respiratie specifice varstei si greutatii foarte mici a avut nevoie de ingrijire de specialitate. Timp de cateva luni, ventilatorul a respirat pentru si impreuna cu el, i-a oferit caldura esentiala, nutritia intravenoasa l-a hranit. La 4 luni, Ionut a plecat acasa impreuna cu parintii. Medicii de la Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino, unde Ionut a venit pe lume, spun ca au fost martorii unei dorinte de viata nemaipomenite.
Investitia in sistemul de sanatate, o prioritate zero a Salvati Copiii
Din anul 2010 si pana in prezent, Organizatia Salvati Copiii a dotat 120 de unitati medicale (sectii de neonatologie, terapie intensiva neonatala, sectii de pediatrie si Obstetrica-Ginecologie) din toate judetele tarii, cu 1.500 de echipamente vitale, investind 10.000.000 euro si sustinand astfel tratamentul si sanatatea a peste 200.000 de copii.
Echipa Salvati Copiii Romania, sustinuta de specialisti locali (medici de familie, asistenti sociali, mediatori sanitari), a creat din 2010 o retea de incluziune sociala si combatere a saraciei prin asigurarea de servicii integrate (medicale, sociale, educationale) la nivel local, astfel ajutand la cresterea accesului la servicii sustenabile si de calitate pentru mame, gravide, gravide minore si copii pana in 5 ani. 
Pana in prezent, Salvati Copiii Romania a lucrat in 20 de judete, cu 90.000 de mame, gravide si copii pana in 5 ani. De asemenea, doar in ultimii doi ani au fost realizate 17 cursuri de pregatire pentru medicii neonatologi in competente in ceea ce priveste ecografia, ventilatia si ingrijirea nou-nascutului prematur.
Redirectionarea a 20% din impozitul pe profit catre Salvati Copiii Romania, resursa vitala pentru dotarea maternitatilor si a sectiilor de pediatrie
 Salvati Copiii lanseaza un apel catre companiile din Romania, de a directiona 20% din impozitul pe profit catre o cauza vitala: dotarea cu echipamente performante a maternitatilor (sectii de Neonatologie, Terapie Intensiva Neonatala, Obstetrica-Ginecologie) si a spitalelor si sectiilor de pediatrie. 
Persoanele juridice care doresc sa sprijine acest demers pot descarca aici contractul precompletat cu datele de identificare ale organizatiei de pe site-ul Salvati Copiii. Platile trebuie facute pana la 31 decembrie 2023.
Totodata, incurajam companiile sa depuna la ANAF, pana la data de 25.12.2023, Declaratia 177, redirectionand astfel sumele aferente, conform legii, catre Salvati Copiii. Declaratia 177 si contractul le gasiti aici.
Sunt urgente dotarile in urmatoarele unitati medicale: 
Valcea - Spitalul Orasenesc Horezu
Ilfov - Spitalul Judetean de Urgenta Ilfov
Iasi - Spitalul  Clinic Obstetrica Ginecologie Cuza Voda Iasi
Galati - Spitalul Orasenesc Tg. Bujor
Hunedoara - Spitalul Judetean Deva
Mures - Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures
Timis - Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu Timisoara
Bucuresti - Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Maria Sklodowska Curie, Sectie Clinica deTerapie Intensiva Neonatala
Bucuresti - Maternitatea Spitalului Clinic “Nicolae Malaxa”
Bucuresti - Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului – Maternitatea Polizu.

Cei sase supereroi: Povestile celor sase copii care au invins, chiar si la 540 de grame de viata. Aparatura medicala de ultima generatie ii ajuta pe prematuri sa mearga acasa 

Din anul 2010 si pana in prezent, Organizatia Salvati Copiii a dotat 120 de unitati medicale (sectii de neonatologie, terapie intensiva neonatala, sectii de pediatrie si Obstetrica-Ginecologie) din toate judetele tarii, cu 1.500 de echipamente vitale, investind 10.000.000 de euro;

Redirectionarea a 20% din impozitul pe profit, resursa vitala pentru dotarea sectiilor si spitalelor de pediatrie

La doar 550 de grame, doi copii care au impartit acelasi salon de terapie intensiva au invatat sa respire singuri si vor putea merge acasa. Medicii au reusit sa opereze o fetita de doar 540 de grame si aparatura medicala performanta i-a sustinut functiile vitale, pana cand a inceput sa respire si sa manance, ca orice nou-nascut. Organizatia Salvati Copiii Romania va spune povestile lui Ivan, Ionut, Mirela, Alexandra, Virgil si Ioana, nascuti cu prematuritate severa, si a curajului lor de a trai: aparatura medicala de ultima generatie pe care o aveau maternitatile unde au venit pe lume a facut diferenta intre reusita si drama. Organizatia Salvati Copiii, care a dotat pana acum 120 de unitati medicale din toate judetele tarii, lanseaza un apel catre companiile din Romania, de a directiona 20% din impozitul pe profit catre o cauza vitala: dotarea cu echipamente performante a maternitatilor si a spitalelor si sectiilor de pediatrie. 

La doar 700 de grame, Ivan invata sa respire

Ivan a fost curios si hotarat. A venit pe lume prea devreme, la 26 de saptamani, cu o greutate de doar 700 de grame. Prea mic si prea fragil, incubatorul a fost pentru el sansa la viata. A respirat ventilatorul pentru el, pana cand, incet, a invatat si Ivan sa respire. Uneori oboseste si atunci acelasi ventilator il sustine si preia efortul. Prima luna de viata a fost o lupta continua. Cu aparitia unei complicatii digestive severe, a fost nevoie de interventie chirurgicala in incubator, fiind prea mic si instabil pentru a tolera transportul la sala de operatii. Inarmat cu o vointa de fier, intrece asteptarile tuturor. Medicii din sectia de terapie intensiva din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” se bucura de fiecare gram castigat, orice mica schimbare este un pas mare, spre casa unde il asteapta parintii.

750 de grame si o forta infinita de a trai – povestea Mirelei

Mirela s-a nascut prematur, la 29 de saptamani, cantarind doar 750 de grame. Fetita asociaza rapid o complicatie severa digestiva cu perforatie intestinala. Severitatea simptomelor impune interventia chirurgicala la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, unde ajunge in a 3-a zi de viata.  Forta ei de a trai a depasit toate problemele medicale: la doua luni de la nastere, Mirela a plecat acasa.

540 de grame si un copil supererou - Alexandra

Nascuta la 24 de saptamani, Alexandra cantarea doar 540 de grame. Cu toate sistemele si organele extrem de imature, ingrijirea si tratamentul ei au reprezentat o mare provocare. Pentru interventia chirurgicala care i-a salvat viata, a fost nevoie de mobilizare multidisciplinara extinsa - neonatologie, anestezie, chirurgie si transfuzii, o pregatire minutioasa cu 24 de ore anterior interventiei, elaborarea unui plan etapizat si transportul intregii aparaturi necesare terapiei unui pacient cu aceasta greutate in sala de operatii. Sfidand prognosticul si statisticile, Alexandra a reusit, la varsta de 4 luni, sa respire fara ventilator, sa manance si sa creasca. La 6 luni, copila merge acasa. Toate aceste interventii au fost posibile la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

La jumatate de kilogram fiecare, Virgil si Ioana au devenit prieteni de mici

Virgil si Ioana au fost de mici eroi. Ei au venit pe lume la 23, respectiv 26 de saptamani de gestatie, cu o greutate de 550 de grame fiecare, la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie, “Cuza-Voda”, Iasi. Au cunoscut mult prea devreme dificultatile: respiratie imposibila fara ajutorul ventilatorului, punctii venoase multiple pentru a primi perfuzii si tratamente, monitorizari complexe, tubulete pentru a primi alimentatia necesara. Prietenos a fost doar incubatorul care le-a oferit caldura. Drumul pana la externare a fost dificil, cu complicatiille obisnuite pentru aceasta categorie de varsta. La capatul a 120 de zile pentru Virgil si 115 pentru Ioana, copiii care s-au cunoscut in sectia de terapie intensiva au plecat acasa. Cand vor creste, parintii au promis ca-i vor duce la joaca impreuna. 

Ionut a fost operat in incubator si a invins

Ionut cantarea exact 550 de grame, atunci cand s-a nascut. Plamanii ii erau extrem de imaturi. Nimeni nu credea ca va supravietui. Cu dificultati de respiratie specifice varstei si greutatii foarte mici a avut nevoie de ingrijire de specialitate. Timp de cateva luni, ventilatorul a respirat pentru si impreuna cu el, i-a oferit caldura esentiala, nutritia intravenoasa l-a hranit. La 4 luni, Ionut a plecat acasa impreuna cu parintii. Medicii de la Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino, unde Ionut a venit pe lume, spun ca au fost martorii unei dorinte de viata nemaipomenite.

Investitia in sistemul de sanatate, o prioritate zero a Salvati Copiii

Din anul 2010 si pana in prezent, Organizatia Salvati Copiii a dotat 120 de unitati medicale (sectii de neonatologie, terapie intensiva neonatala, sectii de pediatrie si Obstetrica-Ginecologie) din toate judetele tarii, cu 1.500 de echipamente vitale, investind 10.000.000 euro si sustinand astfel tratamentul si sanatatea a peste 200.000 de copii.

Echipa Salvati Copiii Romania, sustinuta de specialisti locali (medici de familie, asistenti sociali, mediatori sanitari), a creat din 2010 o retea de incluziune sociala si combatere a saraciei prin asigurarea de servicii integrate (medicale, sociale, educationale) la nivel local, astfel ajutand la cresterea accesului la servicii sustenabile si de calitate pentru mame, gravide, gravide minore si copii pana in 5 ani. 

Pana in prezent, Salvati Copiii Romania a lucrat in 20 de judete, cu 90.000 de mame, gravide si copii pana in 5 ani. De asemenea, doar in ultimii doi ani au fost realizate 17 cursuri de pregatire pentru medicii neonatologi in competente in ceea ce priveste ecografia, ventilatia si ingrijirea nou-nascutului prematur.

Redirectionarea a 20% din impozitul pe profit catre Salvati Copiii Romania, resursa vitala pentru dotarea maternitatilor si a sectiilor de pediatrie

 Salvati Copiii lanseaza un apel catre companiile din Romania, de a directiona 20% din impozitul pe profit catre o cauza vitala: dotarea cu echipamente performante a maternitatilor (sectii de Neonatologie, Terapie Intensiva Neonatala, Obstetrica-Ginecologie) si a spitalelor si sectiilor de pediatrie. 

Persoanele juridice care doresc sa sprijine acest demers pot descarca aici contractul precompletat cu datele de identificare ale organizatiei de pe site-ul Salvati Copiii. Platile trebuie facute pana la 31 decembrie 2023.

Totodata, incurajam companiile sa depuna la ANAF, pana la data de 25.12.2023, Declaratia 177, redirectionand astfel sumele aferente, conform legii, catre Salvati Copiii. Declaratia 177 si contractul le gasiti aici.

Sunt urgente dotarile in urmatoarele unitati medicale: 

Valcea - Spitalul Orasenesc Horezu

Ilfov - Spitalul Judetean de Urgenta Ilfov

Iasi - Spitalul  Clinic Obstetrica Ginecologie Cuza Voda Iasi

Galati - Spitalul Orasenesc Tg. Bujor

Hunedoara - Spitalul Judetean Deva

Mures - Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures

Timis - Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu Timisoara

Bucuresti - Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Maria Sklodowska Curie, Sectie Clinica deTerapie Intensiva Neonatala

Bucuresti - Maternitatea Spitalului Clinic “Nicolae Malaxa”

Bucuresti - Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului – Maternitatea Polizu.

 

Citeste si despre