Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea trage un semnal de alarma privind efectele negative pe care le are utilizarea telefoanelor asupra copiilor. Acesta a explicat cat este de usor sa se ajunga la dependenta de telefonul mobil, mai ales in cazul copiilor.
“La inceput este fenomenul de curiozitate, sa se joace. Apoi este fenomenul de placere, in care el incepe sa aiba jocuri si cauta din ce in ce mai mult. Si apoi fenomenul de dependenta in care incearca sa dezvolte aceste jocuri, sa intervina. Si toata copilaria si-o petrece in fata telefonului mobil si are un sentiment de placere care se duce undeva in creieras la copil.
Dupa cum suntem dependenti de anumite droguri, aceasta telefonie devine un drog. Si copilasul se izoleaza de lume si devine un copil pseudoautist. Este in lumea lui. Cel mai bun prieten al copilului nu mai este catelul sau mingea de fotbal. Ci este acel telefon mobil pe care se joaca toata ziua!”, a explicat medicul, pentru antena3.ro.
Mai mult, medicul a atras atentia asupra faptului ca telefonul trebuie tinut departe de pat in timpul somnului, cu atat mai mult in cazul adultilor care dorm alaturi de copii.
”Telefonul emite radiatii, este dovedit. Si sunt tot felul de experimente, nu are rost sa le amintim pe toate. Sigur emite radiatii si sigur este periculos! Trebuie sa il tinem la distanta. Il punem pe masa, nu langa inima. Si avem legatura cu el prin diferite metode pentru a vorbi. La fel si in masina, putem sa raspundem ambient pe telefon, fara sa punem mana pe acesta. Iar in niciun caz, va rog frumos, seara nu dormiti cu telefonul in pat!”, a mai spus medicul Vlad Ciurea in emisiunea Neata, cu Razvan si Dani.
FOTO: pexels.com