Trateaza-te cu "pastilele" oferite de natura

| | Actualizat: 2007-01-05 09:49:32

 

"Pastilele" oferite de natura nu trebuie sa lipseasca niciodata din casa. Pentru situatiile cand excesul de bunatati ne face probleme, trebuie sa fim  pregatiti.

In crizele de gastrita cronica hipoacida vom opta pentru un ceai din tintaura, coada racului, anghinare sau un ceai tonic aperitiv. Vom putea manca branzeturi desarate si nefermentate, piure de cartofi, orez sau gris bine fierte, legume fierte si pasate, supe degresate din carne.

Dintre fructe, alegem portocale, struguri si coacaze, chiar deshidratate. Sa nu uitam ca migdalele dulci au un efect favorabil asupra bolnavilor de ulcer gastroduodenal. Vom apela si la ajutorul mierii care normalizeaza activitatea de secretie a stomacului.

In cazul colecistitei, vom apela la remedii eficiente: sucul unei jumatati de lamaie adaugat intr-o jumatate de ceasca din ceai de sunatoare, de anghinare, galbenele sau papadie. Vom folosi si ulei de conifere - 10 picaturi in ceai.

In dischinezia biliara se remarca, foarte repede, intoleranta la grasimi - in special cele prajite, sosuri cu rantas, dar si la alimentele celulozice precum mazarea si lintea, de exemplu.

In cazuri de voma si greata se bea suc de lamaie sau gutui cu diverse infuzii - anghinare, seminte de marar, pelin, roinita, busuioc.

(Liliana Ivan)  
Citeste tot articolul in: Adevarul
05 Ianuarie 2007

Citeste si despre