Elevii ii vor evalua pe profesori incepand cu anul scolar 2024-2025! Acestia vor completa fise de feedback

/ / Modificat: 2024-08-20
Elevii ii vor evalua pe profesori incepand cu anul scolar 2024-2025! Acestia vor completa fise de feedback

 

Noul an scolar incepe in mai putin de o luna si vine cu noutati in ceea ce priveste relatia dintre elevi si profesori. Printre cele mai importante se numara cea care spune ca elevii vor acorda note profesorilor la finalul fiecarui an.

Potrivit noului Statut al elevului, elevii vor acorda note de la 1 la 5 pentru o serie de afirmatii. Nota 1 inseamna ca elevii sunt de acord in foarte mica masura cu afirmatiile din fisa de feedback. Nota 5 semnifica acordul in foarte mare masura. Totodata, scolarii pot sa ofere si sugestii profesorilor, fara sa isi faca vreo grija pentru consecinte, feedback-ul fiind anonim, potrivit informatiilor Antena 3 CNN.

Ce sunt fisele de feedback pe care elevii trebuie sa le completeze incepand cu noul an scolar

Pe formularele de feedback figureaza 16 afirmatii. Acestea sunt menite sa stabileasca daca profesorul explica materia clar, daca elevii sunt motivati sa participe la orele prevazute pentru disciplina respectiva si daca profesorul foloseste, de exemplu, tehnologia digitala sau daca incurajeaza elevii sa-si exprime opiniile. Alte afirmatii masoara nivelul de confort si siguranta al elevului la clasa.

Una dintre intrebari face referire la meditatii. Elevii trebuie sa precizeze daca sunt nevoiti sa faca acasa pregatire suplimentara pentru a avea rezultate mai bune la o disciplina sau alta, mai scrie Antena 3 CNN.

Fisele de feedback sunt anonime, asa ca elevii nu trebuie sa isi faca vreo grija cu privire la eventualele consecinte. Dupa ce aceste chestionare de feedback vor fi completate, urmeaza ca ele sa fie analizate si discutate cu profesorii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Profesori An scolar Meditatii

Articole recomandate

Citeste si despre