Cinci moduri naturale prin care poti stimula lactatia

/ / Modificat: 2024-07-12
Cinci moduri naturale prin care poti stimula lactatia

Chiar daca alaptarea este un proces natural, aceasta nu este intotdeauna usoara. Unele mame trebuie sa recurga la cateva trucuri si remedii casnice pentru a produce mai mult lapte matern, astfel incat sa il poata stoca si sa se asigure ca bebelusul lor primeste toti nutrientii de care are nevoie.

 

Supravegherea indeaproape a productiei de lapte si a alimentatiei bebelusului poate fi o sursa de incertitudine si anxietate. In general, pe masura ce micutul tau creste, doarme, mananca si urmeaza un program regulat, cantitatea de hrana este probabil sa fie adecvata. Cu toate acestea, exista momente in care productia de lapte poate avea nevoie de un impuls suplimentar. Pentru aceste situatii, exista moduri naturale prin care poti ajuta la cresterea productiei de lapte matern, chiar in confortul casei tale. 

 

Alapteaza mai des

Printre remediile la domiciliu pentru a produce mai mult lapte matern, cel mai simplu si mai eficient este sa cresti frecventa alaptarilor si sa permiti copilului sa le dirijeze. Alaptarea functioneaza intr-un mod similar cu sistemul cererii si ofertei. Adica, cu cat bebelusul se hraneste mai des si mai mult timp, cu atat mai mult lapte vor produce sanii tai.

Atunci cand cel mic se prinde de san si incepe sa suga, sunt eliberati hormoni care stimuleaza sanii sa produca lapte. Imediat dupa aceea, are loc reflexul de lasare: muschii sanilor se contracta si transporta laptele prin conducte catre bebelus. Cu cat alaptezi mai des, cu atat acesti stimuli fiziologici devin mai frecventi si produceti mai mult lapte.

 

Pompeaza intre alaptari

Desi poate parea contraintuitiv, pomparea intre hraniri poate fi un instrument util pentru cresterea cantitatii de lapte. Departe de a epuiza rezervele de hrana ale bebelusului tau, aceasta metoda iti stimuleaza organismul sa produca mai mult lapte ca raspuns la cerere.

 

Bea multa apa

Corpul tau trebuie sa fie bine hidratat pentru a forma hrana copilului tau. De fapt, femeile care alapteaza pierd intre 400 si 800 ml de apa in fiecare zi prin laptele matern. Consumul abundent de apa este unul dintre cele mai simple remedii acasa pentru producerea laptelui matern. Se recomanda ca femeile care alapteaza sa consume 3-4 litri de apa pe zi.

 

Asigura-te ca ai o dieta nutritiva

O dieta echilibrata si sanatoasa in timpul alaptarii iti ofera nutrientii de care aveti nevoie atat tie, cat si copilul tau. De asemenea, iti ofera suficienta energie pentru ca organismul sa poata produce lapte.

Majoritatea femeilor care alapteaza trebuie sa consume intre 2000 si 2800 de calorii pe zi pentru a-si mentine productia de lapte si a-si satisface nevoile energetice. Cu toate acestea, acest lucru poate varia in functie de inaltimea, greutatea, metabolismul si nivelul de activitate fizica, astfel incat este important sa discuti nevoile tale alimentare cu un medic sau nutritionist.

 

Odihneste-te suficient

Sarcina si nasterea sunt experiente care pot lasa corpul epuizat. Un somn suficient iti permite sa te recuperezi, sa iti mentii sanatatea generala si sa promovezi productia de lapte matern.

In timpul somnului, corpul efectueaza procese de reparare si regenerare care sunt vitale pentru productia de lapte. Dimpotriva, lipsa odihnei adecvate poate afecta nivelurile hormonale si poate avea un impact negativ asupra lactatiei.

 

https://eresmama.com/remedios-caseros-producir-mas-leche-materna/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Stimulare lactatie Alaptarea bebelusului Bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre