Metode utile de intarcare a bebelusului

/ / Modificat: 2011-01-26
Metode utile de intarcare a bebelusului

Intarcarea sau incetarea alaptarii are loc atunci cand bebelusul renunta complet la laptele de la sanul mamei in favoarea altor surse de hrana. Desi medicii recomanda sa alaptezi cat poti de mult bebelusul, intarcarea poate fi necesara oricand din mai multe motive. Pentru ca si tu si bebele sa aveti timp pentru a va adapta la schimbarile fizice si emotionale asociate acestei renuntari la san, acest proces trebuie realizat treptat. Iata cele mai bune moduri!

Scaderea treptata a numarului de reprize de alaptat!

O metoda lenta, dar sigura de intarcare a bebelusului este aceea in care incepi sa raresti din mesele de la san ale bebelui treptat. Mai intai tai o masa dintr-o saptamana pentru ca ulterior sa incepi sa diminuezi mesele cu lapte matern in fiecare zi.

Cea la care trebuie sa renunti prima oara este masa de dupa-amiaza, pentru ca de regula aceasta este cea mai putin consistenta in programul de masa al bebelusului

Intarcarea treptata si lenta este mai recomandata pentru ca ajuta la combaterea angorjarii sanilor si aaltor probleme comune ale sanilor postalaptare.

Eliminarea mesei de dinainte de culcare!

O alta metoda este aceea prin care elimini complet din programul de alaptat masa de seara, de dinainte de culcare. Aceasta este de obicei si masa la care el adoarmea la sanul tau.

Distrage-i atentia de la aceasta masa scotandu-l afara la plimbare, la aer curat pentru a adormi mai usor sau leganandu-l in carucior. Daca tot cere sanul, da-i repede putin biberonul. Va fi prea adormit si obosit sa refuze sau sa sesizeze diferenta.

Introdu treptat biberonul in alimentatia bebelusului!

Dupa ce renunta la hrana de la sanul tau, biberonul va deveni prietenul micutului tau. Este important sa il imprietenesti cu el inca din timpul alaptarii alternand sanul cu biberonul la unele dintre mese. Chiar daca ai lapte in sani, pompeaza-l in prealabil si apoi pune-l in biberon. In timp echilibreaza balanta meselor de la san cu cele de la biberon si apoi da-i mai multe mese cu biberonul pana cand elimini de tot sanul.

Copilul are nevoie de mai multa afectiune si gesturi atunci cand face trecerea la biberon. De cele mai multe ori bebele vrea la sanul tau nu pentru ca ii este foame, ci pentru ca vrea sa te simta aproape, sa se simta in siguranta la sanul tau. Asadar, mangaie-l, saruta-l mai des si alinta-l mai mult!

Atentie, nu adormi copilul lasandu-i biberonul! Contribuie la producerea cariei de biberon.

Adormirea copilului sau hranirea cu biberonul de catre alt membru al familiei!

Atunci cand vrei sa il intarci si sa mai tai din mesele micutului s-ar putea ca uneori sa nu iti iasa, mai ales daca bebelusul este mai mare. El este atat de obisnuit cu tine incat iti recunoaste mirosul, simte ca esti acolo si iti cauta sanii. Nu vei scapa pana nu il vei alapta.

Daca taticul sau alt membru al familiei va incerca sa introduca treptat masa cu formula de lapte si biberon s-ar putea sa aiba mai mult succes decat tine.

Taguri Alaptarea bebelusului Intarcare Metode intarcare bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre