Daca te confrunti cu ragade – rani la sani in timpul alaptarii, citeste in continuare. In acest articol vei afla cum se formeaza zi cum se trateaza ragadele.
Ragade – Rani la sani. Cum se formeaza
Ragadele sunt fisuri care se formeaza la nivelul mamelonului cauzate de atasarea incorecta a bebelusului, precum si de o pozitionare gresita a bebelusului in timpul suptului.
Afla aici mai multe informatii despre atasarea corecta a bebelusului la san, precum si despre cele mai bune pozitii in timpul alaptarii.
Ragade – Rani la sani. Cum se trateaza
Principala masura pentru tratarea ranilor la sani este descoperirea si eliminarea problemelor care le-au cauzat. Daca este o problema de atasare sau de fren, daca este vorba despre o muscatura sau o perla de lapte, cere sfatul unui medic sau al unui consultant de alaptare.
In timpul alaptarii ai grija sa:
- Hranesti bebelusul mai intai din sanul fara rani. Copiii au tendinta de a suge mai bland cand ii este oferit al doilea san.
- Aplica gheata pe sanul cu rani inainte de alaptare.
- Experimenteaza mai multe pozitii de alaptare pana cand o gasesti pe cea mai confortabila pentru tine si copilul tau.
- Daca alaptarea continua sa fie dureroasa, este important sa detensionezi sanul ranit, pentru a reduce riscul de mastita. Daca este dureros si cu pompa de san, extrage laptele manual.
Dupa alaptare:
- Spala sanul ranit cu o solutie salina. Vei gasi mai jos reteta si procedeul.
- Dupa aplicarea solutiei saline, clateste bine sanul. Poti aplica pe sanul ranit cateva picaturi de lapte mamar.
- Sunt eficace si cremele cu lanolina sau parafina.
- In cazul unor infectii bacteriene sau fungice, cere sfatul medicului care iti poate recomanda tratament antibacterian sau antifungic. Clateste bine sanul inainte de urmatoarea sedinta de alaptare.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.