Trecerea la biberon atunci cand vrei sa intarci bebelusul

/ / Modificat: 2014-01-30
Trecerea la biberon atunci cand vrei sa intarci bebelusul

Trecerea de la alaptare la biberon se face in momentul intarcarii bebelulului. Este un moment delicat in dezvoltarea copilului si destul de provocator pentru tine, ca parinte. La momentul incetarii alaptatului, bebelusul trece intr-o noua etapa de hranire si trebuie familiarizat cu biberonul, prin intermediul caruia va primi necesarul zilnic de lapte.

Inainte de a lua decizia de a intarca bebelusul, tine cont de faptul ca alaptarea pentru cat mai mult timp aduce doar beneficii puiului tau si, odata oprita, nu ai cum sa o reiei.

alaptare-philips-avent


Iata cateva secrete despre cum poti sa faci mai usoara trecerea de la alaptat la biberon in alimentatia bebelusului tau!

Intarcarea sau renuntarea la alaptat

Intarcarea reprezinta o etapa importanta in alimentatia copilului. Bebelusul trebuie dezobisnuit sa fie alaptat si de momentele placute si relaxate pe care le petrecea la sanul tau si familiarizat cu noi modalitati de hranire, prima la rand fiind biberonul. Unii bebelusi renunta mai usor la comoditatea de la sanul mamei si se "imprietenesc" rapid cu biberonul, in timp ce altii manifesta dificultati in a se adapta cu noul accesoriu de hranire.

Exista totusi cateva secrete care te ajuta sa introduci mai usor biberonul in alimentatia celui mic.

Alege momentul potrivit pentru intarcare!

Philips-AVENT-hranire-biberon

In cazul in care bebelusul da semne ca vrea sa fie alaptat (cauta mereu sanul), iar tu ai suficient lapte incat sa-i satisfaci necesarul nutritional de la fiecare masa, nu intrerupe alaptarea. In foarte multe cazuri, bebelusul da singur semne ca este pregatit sa renunte la san in favoarea biberonului.

Este pregatit sa fie intarcat in momentul in care se arcuieste sau intoarce capul de fiecare data cand incerci sa il asezi la san. De asemenea, daca se joaca, musca mamelonul sau incepe sa il "rontaie" in timp ce il alaptezi, poti lua in considerare ideea de a-l trece pe biberon. Motivele sunt variate: fie nu-i mai place laptele, fie nu se satura, intrucat nu mai ai suficient lapte ori suptul se face cu dificultate, ceea ce il irita.

Alege tetina potrivita!

Cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand faci trecerea de la san la biberon este modul in care alegi tetina. Daca vrei ca bebelusul sa accepte mai usor biberonul, este recomandat sa optezi pentru o tetina dintr-un material moale (silicon) si cu o forma care imita fidel mamelonul tau. In acest fel, copilul va resimti mai putin schimbarea si se va "imprieteni" mai usor cu biberonul.

Testeaza mai multe tipuri de tetine - cu gauri mai inguste, largi, din diverse materiale - pana cand o identifici pe cea pe care bebelusul o accepta cel mai usor si care-i faciliteaza suptul.

Tetina-Philips-AVENT-Natural

Noile biberoane Philips Avent Natural asigura o tranzitie usoara de la alaptare la biberon, datorita tetinei cu o forma asemanatoare mamelonului mamei. Petalele de confort ale tetinei asigura un proces flexibil si delicat de hranire, previn deformarea tetinei si fac bebelusul sa accepte mult mai usor tetina, sa fie mai relaxat si mai satisfacut.

In plus, tetina este prevazuta cu un sistem inovator anti-colici datorita supapei care asigura patrunderea aerului in biberon si nu in burtica bebelusului. Tetinele sunt interschimbabile, pe grupe de varsta, in cadrul gamei Philips AVENT Natural.

In functie de nevoile tale si ale bebelusului tau, alege un biberon din sticla sau unul din plastic.

Gama Philips Avent Natural iti pune la dispozitie atat biberoane din polipropilena, fara BPA (125 ml, 260 ml), cat si din sticla (120 ml, 240 ml).

Biberoanele din sticla sunt rezistente la fierbere si socuri termice. De aceea pot fi depozitate in frigider, apoi incalzite si sterilizate fara nicio grija. Biberoanele Philips Avent Natural sunt confectionate din sticla borosilicica, pura (care nu a mai fost folosita anterior), provenita din Franta. Ele sunt imprimate cu cerneala organica realizata doar din materiale naturale, pentru a asigura cea mai buna calitate si puritate.

biberon-Philips-AVENT-Natural

Preturi:

  • biberon Philips Avent Natural SCF690/17 (polipropilena, 0% BPA), 125 ml: 37 lei
  • biberon Philips Avent Natural SCF693/17 (polipropilena, 0% BPA), 260 ml: 42 lei
  • biberon Philips Avent Natural SCF671/17 (sticla), 120 ml: 50 lei
  • biberon Philips Avent Natural SCF673/17 (sticla), 240 ml: 60 lei

    Produsele Philips AVENT din gama Natural sunt fabricate in Anglia.

    Incepe cu alaptatul mixt!

    Nu renunta brusc la alaptat in favoarea biberonului. Incearca sa introduci biberonul in alimentatia lui inainte de a intrerupe complet hranirea la san. Alterneaza o perioada alaptarea cu biberonul, pentru a-l familiariza mai usor cu textura si forma biberonului. Pentru ca cel mic sa accepte mai usor biberonul, unge tetina cu putin lapte matern (daca mai ai lactatie), astfel incat mirosul sa ii fie familiar si sa il ademeneasca pentru a suge din biberon.

    Respecta rutina de dinainte de alaptare!

    Pentru ca bebelusul sa resimta cat mai putin trecerea de la alaptare la biberon, este important sa respecti rutina pe care o aveai la fiecare sedinta de alaptat: pozitia ta, pozitia bebelusului, muzica de pe fundal, comunicarea cu el in timpul hranirii etc.

    Vezi ce spun mamicile care au incercat alaturi de bebelusul lor biberoanele Philips Avent.

    Te invitam sa faci parte din comunitatea Philips AVENT si sa fii mereu la curent cu noutatile pregatite pentru mamici si bebelusi, pe pagina de Facebook Philips Avent Romania.

    Tu ai intampinat probleme in trecerea bebelusului de la alaptare la biberon? Spune-ne cum ai trecut peste aceasta perioada delicata in sectiunea de comentarii de mai jos!

    Taguri Intarcare bebelus Alaptare bebelus Biberon bebelus Hranire bebelus

    Articole recomandate

    Citeste si despre