6 trucuri in hranirea bebelusului cu biberonul

/ / Modificat: 2013-07-29
6 trucuri in hranirea bebelusului cu biberonul

Daca ai impresia ca optand pentru hranirea cu biberonul ai scapat de problemele si greutatile specifice alaptarii bebelusului, te inseli amarnic. Si biberonul presupune ceva confuzii si probleme pentru majoritatea mamicilor fara experienta: alegerea tetinei potrivite, prepararea corecta a laptelui, incalzirea lui adecvata etc. Iata cateva trucuri care te ajuta sa faci hranirea bebelusului mai usoara!

Prepara biberonul cu lapte fx inainte de ora de lapte

Cand ai un program stabilit pentru mesele bebelusului, iti este usor sa prepari lapticul cu doar cateva minute inainte de ora mesei.

Bebelusul devine iritat si plange atunci cand ii este foame si nu va avea rabdare sa astepte pana prepari formula de lapte.

Incalzeste biberonul in apa calda

Evita microundele in incalzirea biberonului. Exista riscul sa te pacalesti si laptele sa friga, iar sticla sa fie rece sau invers, sa ii dai laptic prea rece, in timp ce sticla pare incalzita.

Pentru a te asigura ca laptele este incalzit corespunzator si ca temperatura de pe sticla este aceeasi cu cea din interior, incalzeste-l treptat sub un jet continuu de apa calda.

Chiar si cu incalzire cu apa, trebuie intotdeauna sa verifici temperatura laptelui pe incheietura mainii, pentru a nu risca in niciun fel ca bebe sa se friga.

Foloseste intotdeauna apa plata sau fiarta si racita

In prepararea lapticului este indicat sa folosesti apa plata sau sterilizata prin fierbere. Apa de la robinet poate fi plina de impuritati cu care sistemul imunitar si digestiv al bebelusului nu se poate descurca inca, deoarece este destul de imatur.

Nu refolosi laptele ramas

In cazul in care ai facut mai mult laptic decat trebuia sau bebe a papat mai putin, arunca-l. Nu-l lasa niciodata pe masa, la temperatura camerei pentru a-l refolosi. Bacteriile din saliva bebelusului incep sa se inmulteasca rapid la aceasta temperatura si risti sa imbolnavesti bebelusul.

Cu ajutorul programului de alimentatie iti va fi usor sa-ti dai seama si cam cat mananca bebelusul tau la o masa, pentru a anticipa astfel de situatii si pentru a nu fi nevoita sa arunci laptele.

Si bebelusii hraniti cu biberonul trebuie ajutati sa regurgiteze

Chiar daca se vorbeste mai mult de regurgitatie in asociatie cu alaptarea, nu inseamna ca hranirea cu biberonul face exceptie.

Regurgitatia este esentiala la bebelusi si trebuie incurajata prin tinerea bebelusului in pozitie verticala si aplecat usor pe umarul tau, in timp ce il bati usor pe spate. Ajuta la eliminarea aerului inghitit odata cu lapticul si la prevenirea colicilor, atat de inconfortabile pentru bebe, dar si pentru tine.

Alege tetina potrivita

Tetinele pentru biberoane sunt facute pe marimi, in functie de varsta, dar si de confortul pe care il asigura in timpul hranirii. Incearca mai multe tipuri si marimi si vezi cu care se "intelege" cel mai bine, inainte de a te hotari pe care sa o adopti pentru sticlele de biberon.

Urmareste semnele care indica ca tetina este prea mica sau prea larga. Micutul tau s-ar putea ineca frecvent in timp ce papa, in cazul in care tetina este prea mare si laptele curge din abundenta. Intoarce biberonul cu fundul in sus, iar daca observi ca laptele curge, in loc sa picure, inseamna ca gaura tetinei e prea mare.

Taguri Hranire biberon bebelusi Alaptare bebelusi Biberoane bebelusi Formula lapte bebelusi Alimentatie bebelusi Alaptare biberon

Articole recomandate

Citeste si despre