Copilului trebuie sa i se ofere in jur de trei mese si doua gustari in fiecare zi. Cel mic trebuie stimulat sa-si dezvolte o relatie sanatoasa cu hrana, prin alegeri corecte. Astfel il vei invata sa isi respecte apetitul si va incepe sa inteleaga cand ii este foame si cand este satul.
De asemenea, parintii trebuie sa nu forteze copilul sa manace. Daca acesta refuza o masa, mama va incerca sa il alimenteze ceva mai tarziu, iar daca refuza din nou ii va oferi alte alimente pentru ca este posibil ca cele oferite initial sa nu-i placa.
La 12 luni, copilul are nevoie de aproximativ 900 de calorii pe zi.
Dupa varsta de 1 an
Acum meniul copilului s-a diversificat aproape complet, dar aceasta nu inseamna ca este identic cu cel al adultilor.
Ca si pana acum parintii trebuie sa acorde aceeasi atentie alimentatiei copilului lor.
Pentru o dezvoltare armonioasa se recomanda continuarea introducerii de alimente noi si monitorizarea aportului de nutrienti esentiali (fier, proteine, vitamina C, A, D, Calciu).
Cerealele in alimentatia copilului mic
Cerealele pentru sugari si copii mici sunt o parte importanta din dieta pana la varsta de 3 ani. Creierul si corpul copilului continua sa se dezvolte rapid asa ca trebuie sa primeasca in continuare tot fierul de care are nevoie din cerealele cu adaos de fier.
Cerealele pentru copii pot fi servite la oricare masa de-a lungul zilei si nu neaparat la micul dejun.
Copilul.ro alaturi de Nestle – Impreuna pentru o generatie mai sanatoasa
Datele statistice prezente in aceste materiale provin din Studiul privind obiceiurile nutritionale ale sugarului si copilului mic, realizat de GfK Romania in perioada martie-aprilie 2010, pe un esantion reprezentativ national pentru mamicile cu copii pana in 3 ani care nu mai sunt alaptati exclusiv la san.