Alimentatia bio la bebelusi

/ / Modificat: 2012-01-10
Alimentatia bio la bebelusi

milupa_bioIn ultimii ani s-a constatat ca tot mai multe probleme de sanatate se datoreaza alimentatiei incorecte si incarcate de aditivi, combinata cu un stil de viata agitat si in care sportul isi face loc tot mai greu. De aceea, am inceput sa fim din ce in ce mai atente la ce mancam, cum mancam si cand mancam. Iar atunci cand incepi o noua etapa din viata si apare un bebelus in familie, va creste preocuparea ta pentru o alimentatie sanatoasa.

Pentru ca dezvoltarea sa armonioasa depinde exclusiv de deciziile pe care le iei, o solutie actuala o reprezinta alimentele bio.

Ce este alimentatia bio?

Alimentele bio sunt produse din ingrediente organice, nemodificate genetic si neimbogatite chimic. Mai mult decat atat, plantele sunt cultivate pe terenuri pe care nu s-a aplicat ingrasamant chimic in ultimii 3-5 ani si nici la noile culturi nu se folosesc fertilizanti chimici.

In ceea ce priveste produsele de origine animala, provin de la animale ce primesc hrana organica, fara produse concentrate si nu sunt tratate cu hormoni de crestere sau antibiotice.

milupa_bio2Beneficiile hranei organice

Multi dintre noi au tendinta de a pune semnul egal intre alimentele organice si sanatate, datorita beneficiilor pe care acestea le pot avea asupra celor care le consuma. Astfel, alimentele bio pot preveni imbatranirea precoce sau bolile cronice puse pe seama toxinelor continute de produsele tratate chimic. In plus, riscul intoxicatiilor si cel de dezvoltare a unor afectiuni ale sistemului nervos sunt cu mult reduse atunci cand consumam alimente ecologice.

Alimentatia bio la copii

Preocuparea pentru alimentatia bio pentru micutul tau apare odata cu etapa diversificarii. De acum, elementele nutritive continute de laptele matern sau de formulele de lapte nu mai sunt suficiente pentru cel mic, de aceea este momentul sa imbogatesti dieta cu noi alimente.

Primele pe care le vei introduce treptat sunt fructele, legumele si cerealele si este foarte important sa te asiguri ca aceste produse sunt cat mai naturale. Este foarte important sa stii ca cei mici sunt foarte sensibili la pesticide dat fiind ca in aceasta faza, aparatul digestiv si sistemul renal sunt incomplet dezvoltate, deci incapabile sa elimine substantele daunatoare din organism.

Pentru a avea siguranta ca micutul tau primeste numai alimentele cele mai sanatoase si de cea mai buna calitate, ofera-i numai produse verificate, precum Milupa.

milupa_bio3Cerealele Milupa bio pentru bebelusi

Mereu atenti cu burtica sensibila a micutilor si avand o experienta de peste 80 de ani in dezvoltarea produselor pentru copii, Milupa a creat trei sortimente de cerealele BIO, ideale pentru inceperea diversificarii:

  • Cereale bio cu fulgi de ovaz (recomandate de la 4 luni);
  • Cereale bio 7 cereale (recomandate de la 6 luni);
  • Cereale bio 3 cereale (recomandate de la 6 luni).

Cerealele bio de la Milupa provin din culturi agricole ecologice, in care nu s-au folosit ingrasaminte chimice. Boabele cerealelor au fost macinate si transformate in fulgi delicati, pentru a capata o textura fina, adaptata pentru sistemul digestiv incomplet dezvoltat al micutilor.

Cat ne costa alimentatia bio?

Alimentatia bio este o optiune de stil de viata si uneori de... buget. Astfel, costurile alimentelor ecologice pot fi deseori mai mari decat ale alimentelor obisnuite, insa beneficiile pentru sanatate nu sunt deloc de neglijat.

Costul nu este, insa, o problema in cazul cerealelor Milupa bio – cele trei sortimente disponibile acum pot fi achizitionate din hipermarket-uri si farmacii la acelasi pret cu celelalte sortimente de cereale cu lapte Milupa.

Asigura-i micutului tau o nutritie sanatoasa pentru a beneficia de o dezvoltare armonioasa, iar tu te vei bucura de un copil fericit.

Articole recomandate

Citeste si despre