Ce NU trebuie sa faci NICIODATA cand speli bebelusul. 6 lucruri foarte periculoase

/ / Modificat: 2019-06-20
Ce NU trebuie sa faci NICIODATA cand speli bebelusul. 6 lucruri foarte periculoase

Ora de baie a bebelusului este, de obicei, un moment delicat, mai ales pentru cei care se afla la primul copil si se tem sa nu faca ceva gresit.

Iar acest lucru ii face sa devina tensionati, desi ar trebui sa fie relaxati. Dar cu cateva sfaturi de siguranta, acest moment va deveni din ce in ce mai placut.

Lucrurile pe care nu trebuie sa le faci niciodata in timpul baitei bebelusului, pentru a nu-i afecta sanatatea sau chiar integritatea.

1. Nu lasa bebelusul singur

In niciun caz nu trebuie sa lasi copilul singur in cadita, chiar daca trebuie sa scoti sapunul sau prosopul. Daca este scapat din ochi, bebelusul se poate intoarce, aluneca si ramane cu fata in jos. In acest caz, 60 de secunde sunt suficiente pentru a se ineca.

Inainte de a baga copilul in apa, pregateste tot ce ai nevoie, pentru a nu trebui sa pleci din camera. Daca este foarte necesar sa iesi putin, infasoara bebelusul intr-un prosop si ia-l cu tine.

2. Masoara intotdeauna temperatura apei

Nu baga bebelusul in apa inainte de a verifica temperatura acesteia. Pielea celor mici este mult mai fina si mai sensibila decat cea a unui adult si nu trebuie ca apa sa fie prea fierbinte. Este indicat sa folosesti un termometru pentru a masura temperatura apei, care trebuie sa aiba intre 37 si 37,5° C.

3. Apa din cadita sa nu fie mai adanca de 13 cm

Pentru copiii cu varsta de pana la 6 luni, ideal ar fi ca apa sa-i acopere umerii, atunci cand il asezi pe spate sau pana la talie cand sta in fund. Recomandarea este de aproximativ 13 cm de apa, echivalentul a aproximativ 8 degete.

4. Nu folosi prea mult sampon sau sapun

Sapunurile pentru copii, in special cele lichide, sunt adesea folosite pentru a-i spala din cap pana la picioare. Dar nu ar trebui sa exagerezi cu cantitatea, deoarece aceste produse produc suficienta spuma si pot usca pielea sensibila a copilului.

5.Spala mai intai corpul copilului

In mod ideal, parintii ar trebui sa spele mai intai corpul bebelusului si apoi capul, mai ales in zilele reci. Prin udarea capului, acesta pierde caldura rapid si cel mai bine este sa evitati sa-i fie prea frig, pentru ca nu are inca dezvoltat sistemul imunitar.

6. Nu depasi timpul de baie

Multi dintre proaspetii parinti nu stiu cat timp trebuie sa dureze baia bebelusului. Nu exista timp exact, dar se recomanda sa nu dureze mai mult de 10 minute, astfel incat cel mic sa nu fie expus la schimbari de temperatura, care pot fi daunatoare.

Taguri Baita bebelus Baie bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre