Cum ingrijim corect pielea bebelusului in timpul baitei si dupa

/ / Modificat: 2018-03-19
Cum ingrijim corect pielea bebelusului in timpul baitei si dupa

Pielea unui nou-nascut este foarte delicata si mult mai subtire decat a unui copil mai mare (chiar cu 50% mai subtire). Din acest motiv ingrijirea corecta a pielii bebelusului, mai ales in timpul baitei si dupa, poate preveni iritatiile si uscarea excesiva a pielii.

Imbaierea nou-nascutului poate fi un moment destul de stresant pentru proaspetii parintii: multi nu stiu cum sa manevreze bebelusul in cada, stau mereu in garda ca celui mic sa nu-i intre apa in urechi, se tem ca celui mic ii este frig in timpul baitei si atunci cresc excesiv temperatura in camera etc. Cu timpul, vei depasi toate aceste temeri si vei deveni o mama cu experienta.

baita-bebelus

Hai sa vedem care sunt pasii esentiali pentru ingrijirea corecta a pielii bebelusului in timpul baitei si dupa.

1. Cum alegem cadita pentru baita bebelusului

Atunci cand vrei sa cumperi o cadita pentru baita bebelusului tau, vei descoperi ca ai foarte multe optiuni. Unele cadite intra in cada obisnuita din baie, altele vin cu o masa speciala si unele sunt turnate dupa forma anatomica a bebelusului.

Cu atatea optiuni trebuie sa stii ca nu intotdeauna cele mai luxoase si mai moderne cadite sunt si cele mai bune de utilizat. Altele sunt criteriile pe care trebuie sa le urmaresti.

Cadru neted si margini rotunjite

Pielea bebelusului tau nu se va zgaria, daca alegi o cada cu peretii netezi si marginile rotunjite. De asemenea iti va fi mult mai usor sa ridici copilul.

Suprafata nealunecoasa

Un bebelus bine sapunit este foarte alunecos. O cadita care are suprafata nealunecoasa va mentine copilul la locul lui in timpul baitei.

Semn care indica nivelul maxim al apei

Este vorba de o linie imprimata in interiorului caditei, de obicei insotita de cuvantul „MAX”. Aceasta arata cantitatea suficienta de apa pentru a imbaia in mod confortabil un copil, fara ca apa sa dea pe afara.

Dop de scurgere

Dupa ce te-ai aplecat peste cadita ca sa-ti speli bebelusul, ultimul lucru pe care ai vrea sa-l faci este sa ridici o cada grea si sa arunci apa. Un dop de scurgere face ca apa sa fie indepartata rapid si simplu.

2. Temperatura apei

Majoritatea copiilor iubesc experienta unei bai calde, deoarece le aminteste de timpul petrecut in burtica mamei. Momentul baitei contribuie la starea de bine a bebelusului.

Asigura-te ca apa de baie este calda, dar nu fierbinte, inainte de a pune copilul in cadita. Amesteca bine apa pentru a te asigura ca nu exista puncte fierbinti. Acest lucru va reduce riscul de a-ti opari copilul. Nu pune bebelusul in cada in timp ce apa continua sa curga. Temperatura apei se poate schimba rapid.

Temperatura ideala a apei pentru baia bebelusului este 37°C, care este temperatura corpului uman. Pentru a te asigura ca apa din cadita are aceasta temperatura, foloseste un termomentru de baie. Unele termometre, cum este si acest termometru de la Sanosan sunt chiar amuzante, fiind niste jucarii de baie distractive.

3. Ce produse alegem pentru baita bebelusului

Pielea unui bebelus este subtire si delicata. Activitatea scazuta a glandelor sebacee, pH-ul alcalin si lipsa unui strat hidrolipidic o fac predispusa la iritatie. Pentru ca pielea bebelusului tau se irita foarte repede, ar trebui sa ai grija ca ea sa fie hidratata si ferma.

Vei avea nevoie de anumite produse cosmetice specifice pentru acest lucru.

Un sapun bland

Un sapun bland este cel mai important cosmetic pentru baia bebelusului. Pentru a evita uscarea pielii, alege un sapun special pentru pielea delicata a bebelusilor, care protejeaza stratul hidrolipidic si mentine balansul natural al pielii. Sapunul lichid Sanosan Baby curata cu grija pielea bebelusului, multumita combinatiei de extract organic de masline si proteine din lapte. Pielea bebelusului e protejata de uscare si se simte neteda si curata. Formula naturala nu contine ulei de parafina, coloranti, siliconi sau parabeni.

Un sampon delicat

Bebelusii trebuie spalati pe cap doar cu sampoane speciale, testate dermatologic si hipoalergenice, care contin numai substante blande. Ele nu vor irita scalpul delicat al copilului si nu vor irita ochii.

Samponul pentru par Sanosan ofera o ingrijire blanda pentru parul bebelusului. De asemenea curata cu grija scalpul si da parului un luciu matasos. Acest produs cosmetic este imbogatit cu extract organic de masline si proteine din lapte. De asemenea pastreaza mantaua de acid natural a pielii delicate a copilului si sprijina functia de protectie naturala a pielii.

Formula naturala nu contine ulei de parafina, coloranti, siliconi sau parabeni.

O lotiune de ingrijire

Daca nu vrei sa ai doua produse diferite: unul pentru pielea si celalalt pentru scalpului bebelusului, poti sa optezi pentru un produs 2 in 1.

Lotiunea de ingrijire +0 luni de la Sanosan curata cu grija pielea bebelusului si a scalpului si da parului un luciu matasos. Pastreaza mantaua de acid natural a pielii delicate a copilului si sprijina functia de protectie naturala a pielii.

produse-baita-bebelus

Momentul baitei este un eveniment important atat pentru parinti, cat si pentru copil. Bebelusul trebuie sa fie relaxat si sa se simta in siguranta in timpul baitei.

In cada trebuie sa fie atat de multa apa, incat atunci cand bagi copilul in apa, aceasta sa-i vina pana la jumatatea corpului. Pune tot timpul apa peste copil, astfel incat sa nu-i fie frig. Baia nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-10 minute.

Nu uita ca bebelusii nu se simt in largul lor dezbracati. Daca bebelusul tau plange in cada, il poti acoperi cu un mic prosop.

Spala intotdeauna copilul de sus in jos, adica incepe cu fata, apoi parul si termina cu degetelele de la picioare.

Vorbeste-i duios sau canta-i pe tot parcursul baitei. Spune-i ce urmeaza sa faci. Chiar daca este inca foarte mic pentu a intelege, bebelusul se va linisti la auzul vocii tale.

4. Ingrijirea pielii bebelusului dupa baita

Dupa ce ai scos bebelusul din apa si l-ai tamponat bine cu un prosop, urmeaza masarea pielii cu ulei de masaj pentru bebelusi. Este bine sa nu sari peste aceasta etapa deoarece masajul stimuleaza sistemul nervos al bebelusului, imbunatateste circulatia acestuia, il calmeaza si il relaxeaza. In plus, masajul iti permite sa stabilesti o relatie mai profunda cu copilul tau. Uleiul de masaj hidrateaza si lubrifiaza in mod adecvat pielea, asa cum o face si uleiul de ingijire Sanosan baby. Formula de ingrijire blanda cu ulei de masline organic si ulei de migdale suporta functia de protectie naturala a pielii si are grija de pielea uscata si iritata a bebelusului. Uleiul de ingrijire protectiv Sanosan cu bisabolol potrivit pielii este ideal pentru ingrijire blanda a zonei scutecului sau a pielii fine de dupa baita.

Formula naturala nu contine ulei de parafina, coloranti, siliconi sau parabeni. Compatibilitatea cu pielea a fost confirmat clinic.

Masajul bebelusului incepe cu masarea pieptului, apoi a mainilor, a degetelor de la maini, a abdomenului, a picioarelor, a talpilor si a coloanei vertebrale si a spatelui. Masarea fetei se face intotdeauna la sfarsit pentru a nu-l supara pe cel mic.

In timpul masajului, nu pierde contactul fizic si vizual cu copilul. Tine mereu o mana pe corpul copilului. Vorbeste cu el si mentine in permanenta contactul vizual.

Taguri Baita bebelus Ingrijire piele bebelus Temperatura apa baita bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre