Temperaturile scazute pot face ca momentul baii sa fie mai putin placut, iar pentru a evita acest lucru trebuie sa urmam cateva recomandari care vor face ca scaldatul bebelusului sa fie in continuare un moment placut pentru toata lumea.
In primul rand este impportant de mentionat ca nu este necesar sa imbaiezi bebelusul in fiecare zi, mai ales iarna, cand abia transpira. Vremea uscata si rece din timpul iernii duce la deshidratarea pielii, iar baile dese accentueaza aceasta problema.
Temperatura apei si a baii
Pentru ca imbaierea bebelusului sa ramana, in continuare, un moment placut, este important ca baia si apa din cadita, sa aiba o temperatura potrivita. Daca temperatura din casa este rece, este indicat sa pornesti o aeroterma inainte de a pregati baia copilului, pentru a nu-i fi frig cand il scoti din apa.
Baia trebuie sa aiba cu doua-trei grade mai mult decat restul incaperilor, adica undeva la 24-25 de grade, astfel incat micutului sa nu-I fie frig cand il scoti din apa.
Este important ca pe timp de iarna sa aduci schimburile copilului in baie si sa il schimbi acolo, daca temperatura nu este una constanta in toata casa.
Un alt sfat pentru imbaierea bebelusului pe vreme rece este sa fii atenta si la temperatura mainilor tale, pentru ca nimanui nu-i place sa simta mainile reci care il freaca sau il mangaie pe spate. Prin urmare, daca ai mainile reci, asigura-te ca mai intai le incalzesti tinandu-le le inmuiat in apa calda pentru o perioada scurta de timp.
Apa din cadita copilului trebuie sa aiba, in permanenta 37 de grade Celsius. Pentru ca iarna apa se raceste cu usurinta, din cauza temperaturilor scazute, este indicat sa scurtezi timpul baitei, in caz contrar apa se va raci iar bebelusul va simti disconfort din cauza frigului.
Alte sfaturi de care poti tine cont
Pregateste tot ce ai nevoie, inclusiv baita copilului, inainte de a duce bebelusul in baie si a-l dezbraca.
Pentru a face atmosfera mai placuta si relaxanta pentru copil, poti pune muzica ambientala, relaxanta, pentru meditatii. Mentine muzica pana in momentul in care scoti copilul din incapere. Poti apela la acest truc si in restul anotimpurilor, atat in timpul baitei, cat si in timp ce ii faci masajul dupa baie, cu ulei.
FOTO: pexels.com