Copiii sunt botezati cat mai curand dupa nastere pentru a fi curatati de pacatul initial si a avea o viata prospera. Ceremonia face parte din initierea in crestinism si implica scufundarea micutului in apa de trei ori in timp ce preotul invoca Sfanta Treime.
Este un moment de sarbatoare spirituala si de celebrare a vietii si a traditiei si, totodata, o ocazie de a petrece impreuna cu familia si cu prietenii. Pentru ca totul sa fie ca la carte si lucrurile sa decurga cat mai bine, etapele de organizare a unui botez trebuie riguros respectate. Iata care sunt acestea!
Alegerea bisericii si programarea ceremoniei religioase
Prima etapa in procesul de organizare botez consta in alegerea bisericii si contactarea preotului in vederea programarii ceremoniei religioase. Acesta este momentul in care se va stabili daca nasii sau alti membrii ai familiei trebuie instruiti pentru a sti exact ce au de facut in timpul slujbei si se vor alege data si ora exacta a evenimentului religios si a petrecerii.
Alegerea si contactarea nasilor
Nasii de botez ai copilului sunt cele mai importante persoane de la acest eveniment. Ei au un rol esential pe tot parcursul ceremoniei religioase si devin parintii spirituali ai micutului.
In procesul de organizare de botez, alegerea nasilor si contactarea lor pentru a programa evenimentul este foarte importanta. Ei trebuie sa fie disponibili si sa accepte onoarea si, totodata, responsabilitatea.
Alegerea si rezervarea locatiei pentru petrecere
Dupa ceremonia religioasa urmeaza petrecerea pentru celebrarea momentului. Aceasta ar trebui sa aiba loc intr-o locatie cat mai aproape de biserica si sa fie disponibila in ziua si la o ora potrivita, dupa slujba religioasa.
Este o alta etapa importanta in procesul de organizare botez si, desigur, trebuie sa tina cont de numarul de invitati, de capacitatea localului si de bugetul disponibil.
Realizarea listei de invitati
Este momentul in care se va stabili exact cate persoane vor fi prezente la eveniment, cati copii si cati adulti vor fi prezenti, de cate meniuri va fi nevoie, cati dintre invitati sunt vegetarieni sau sufera de alergii si multe alte detalii utile.
Lista de oaspeti se realizeaza de catre parinti si ar trebui discutata cu nasii copilului care pot veni cu proprii invitati.
Planificarea meniului si a facilitatilor de divertisment
Planificarea meniului se va realiza in functie de lista invitatilor, de preferintele acestora si de buget. Daca este vorba despre un grup mic de persoane, se poate lua in considerare amenajarea unui bufet sau a unui gratar in aer liber - sunt mai usor de gestionat si, totodata, mai putin costisitoare. Insa, daca este vorba despre un numar mare de invitati, ar trebui stabilit un meniu riguros.
Acum este momentul in care se pot alege tematica petrecerii si decoratiile si se poate lua in considerare inchirierea unei fantani de ciocolata sau a unui candy bar.
Planificarea activitatilor de divertisment
Procesul de organizare a unui botez ar trebuie sa includa si programarea activitatilor de divertisment atat pentru copii, cat si pentru adulti. Pentru ca petrecerea sa aiba succes se pot organiza diverse jocuri, se pot chema ursitoarele de botez, se poate inchiria o camera sau o oglinda fotografica, se pot aduce animatori de petrecere si, desigur, se poate contacta un DJ sau o formatie pentru muzica.
Botezul copilului tau este un moment care merita sarbatorit cu bucurie, posibilitatile de divertisment sunt nenumarate si, daca vei apela la o firma specializata in organizare botez, petrecerea va fi un succes, iar tu te vei putea bucura alaturi de invitati de fiecare clipa!