Caderea parului la bebelusi

/ / Modificat: 2011-10-27
Caderea parului la bebelusi


Nou-nascutul meu nu are par deloc. E normal?

Caderea parului la nou-nascuti este un lucru normal si nu reprezinta nici un motiv de ingrijorare. Deseori, nou-nascutii isi pierd parul in primele sase luni de viata.  

Acest lucru se produce din cauza faptului ca este necesara parcurgerea a doua etape in cresterea parului: o etapa de crestere si una de "odihna", dupa care cade. Perioada de crestere a parului dureaza in jur de 3 ani, iar cea de "odihna" tine circa 3 luni (desi este normal si daca tine intre o luna si 6 luni).

La nou-nascuti, toti foliculii intra in perioada de odihna in acelasi timp si asteapta sa creasca noul par (acelasi proces poate afecta si mama dupa nastere din cauza stresului si a emotiilor).

Aceasta cadere a parului se presupune a fi datorata modificarii concentratiei anumitor hormoni.

In perioada intrauterina, copilul are un nivel crescut de hormoni sexuali. Dupa nastere nivelul lor scade drastic si parul copilului cade.

Cateodata, copilul se naste cu un par des, drept, de culoare neagra. La cateva luni dupa nastere, acesta incepe sa cada si un nou par, de alta culoare si chiar textura, apare.

Daca parul continua sa cada si dupa sase luni, acest lucru trebuie adus in atentia medicului, putand fi un semn al unor probleme nutritionale.

Daca se intampla sa observi ca pe alocuri copilul tau are mult mai putin par decat in restul capului, fii atenta la pozitia in care obisnuieste sa doarma.

Daca obisnuieste sa doarma in aceeasi pozitie sau sa stea cu capul sprijinit de spatarul scaunului, este posibil ca in acea zona sa piarda mai mai mult par.

Ce pot face?

Nu este nimic ce ai putea face in legatura cu caderea parului nou-nascutului, atat timp cat este vorba despre cauza hormonala.

Daca bebelusului ii cade parul pe alocuri din cauza pozitiei in care doarme, incearca sa-i schimbi pozitia in somn. O idee ar fi aceea ca in fiecare seara sa-l asezi cu capul la un alt capat al patutului, asa incat el va trebui sa intoarca capul de fiecare data in alta parte pentru a-si indrepta privirea spre tine.

Ce e de facut daca bebelusul este chel in totalitate?

Multi nou-nascuti sunt asa! La o examinare mai atenta a scalpului, vei observa totusi fire subtiri, mici si deschise la culoare de par, ca un puf. Bebelusul poate ramane asa pana la varsta de un an. Pana atunci, bucura-te de stilul usor de aranjat.

Taguri Par bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre