7 diferente intre bebelusii de sex masculin si cei de sex feminin

/ / Modificat: 2022-08-14
7 diferente intre bebelusii de sex masculin si cei de sex feminin

Unii cred că fetițele sunt mai rapide atunci când vine vorba de a învăța să vorbească sau de a manifesta activități motorii timpurii; în timp ce alții au o opinie contrară. Cele mai multe dintre aceste convingeri se bazează pe experiența pe care părinții au avut-o în timp ce își creșteau copiii. Iată un punct de vedere asupra a ceea ce spun cercetările despre diferențele dintre bebelușii băieți și fetițe și dacă aceste diferențe există în primul rând:

1. Abilități sociale

Fetele sunt aclamate ca fiind dulci pentru că sunt mai sensibile la emoțiile oamenilor. Credința este susținută de 100 de studii prin care cercetătorii au ajuns la concluzia că fetele sunt bune la a înțelege expresiile faciale.

Pe de altă parte, un studiu britanic a constatat că, în timp ce băieții bebeluși se uită la mobile, fetițele observă mai întâi fețele. De asemenea, abilitatea de a citi fețele este transmisă în uter, în timp ce educația joacă, de asemenea, un rol crucial în îmbunătățirea acestei abilități.

În cazul bărbaților și femeilor adulte, diferența în ceea ce privește capacitatea de a fi receptiv la emoții este de peste două ori mai mare decât la cei mici. Aparent, fetele învață să-și exprime sentimentele încă din uter, în timp ce băieții învață să-și rețină sentimentele. O modalitate prin care îi poți face pe băieții tăi să fie receptivi este să-l ajuți să învețe cuvintele care îl fac să se exprime.

2. Abilități spațiale

Băieții sunt înaintea fetelor în ceea ce privește abilitățile spațiale. Studiile au arătat că băieții cu vârste cuprinse între trei și cinci luni pot vizualiza modul în care va apărea un obiect atunci când este rotit.

Dar fetele de aceeași vârstă nu pot face acest lucru. Abilitățile spațiale îi ajută pe băieți să aibă un avantaj față de fete atunci când vine vorba de scoruri mai mari la matematică. Asta nu înseamnă că fetele nu au această abilitate. Pur și simplu explică de ce băieții iubesc, de asemenea, sportul și jocurile video mai mult decât fetele foarte devreme în viață. Le puteți ajuta pe fete să cultive abilitățile spațiale chiar din copilărie, introducându-le în blocuri de construcție, numere, puzzle-uri și activități care stimulează agilitatea mentală de la o vârstă foarte fragedă.

3. Preferințele în materie de jucării

Dacă băiatului tău îi plac păpușile și fetei tale îi plac camioanele? Este interesant faptul că bebelușii nu pot face diferența între jucării ca fiind "de băieți" sau "de fete". În timp ce joaca cu seturi de ceai, așa cum fac fetele, sau joaca cu camioane, așa cum fac băieții, este norma, tendința a existat din cauza presiunilor din partea societății și a marketingului specific de gen.

De fapt, se pare că fetelor le pot plăcea jucăriile care sunt în mod normal destinate băieților dacă sunt expuse la o cantitate bună de testosteron în uter.

Un studiu efectuat pe maimuțe pentru a observa preferințele în materie de jucării a arătat că, în timp ce maimuțele de sex masculin preferau jucăriile cu roți în locul celor de pluș, maimuțele de sex feminin le preferau pe ambele. În cazul ființelor umane, ar putea fi înțelept să contribuiți la eliminarea stereotipului în cazul în care copilul dumneavoastră are o preferință pentru jucării care este contrară normei.

4. Mersul pe jos

Bebelușii de ambele sexe încep să meargă între 9 și 11 luni. Unii părinți susțin că băieții lor sunt mai rapizi decât fetele la atingerea etapelor de motricitate grosieră, dar alții cred că fetele sunt primele. La fel cred și unii pediatri. Cu toate acestea, un studiu desfășurat recent a arătat că nu există o diferență semnificativă între băieți și fete în ceea ce privește dezvoltarea motricității grosiere.

Părinții își subestimează sau supraestimează băieții și fetele în primul rând pentru că băieții sunt de obicei mai înalți și mai grei decât fetițele până la vârsta de șase luni. Astfel, există o așteptare ca bebelușul băiat să arate abilități fizice mai devreme decât fetițele. O modalitate de a-i menține pe amândoi la egalitate este să le oferiți o mulțime de exerciții și să-i mențineți activi din punct de vedere fizic, spre deosebire de a-i avea legați într-un cărucior.

5. Vorbitul

Fetele încep de obicei să vorbească cu aproximativ o lună mai devreme decât băieții, adică în jurul primei jumătăți a celui de-al doilea an. Studiile efectuate de cercetătorii britanici au confirmat această convingere cu faptul că fetele tind să dezvolte un vocabular mai mare până la vârsta de 18-24 de luni. Cu toate acestea, s-a stabilit, de asemenea, că, mai mult decât sexul care reprezintă doar 3% din abilitatea pentru abilitățile verbale, cel puțin 50% din abilitatea copilului pentru limbaj vine din modul în care acesta este expus la mediul înconjurător și la oamenii din jur.

Taguri Diferente copii

Articole recomandate

Citeste si despre