Care sunt etapele zambetului bebelusului tau

/ / Modificat: 2018-11-23
Care sunt etapele zambetului bebelusului tau

Sigur te-ai intrebat de ce bebelusul tau zambeste si ce-i provoaca zambetul. Pentru asta afla care sunt fazele zambetului, inca din uter.

Zambetul ar trebui sa ne insoteasca pe tot parcursul vietii, pe noi insine si pe cei din jurul nostru. O lume plina de zambete ar fi o lume mai buna. Dar cum se naste zambetul in fiinta umana? Conform studiilor, reactia copilului la zambet, la anumiti stimuli este automata. Nu se invata printr-o relatie cu mediul inconjurator, ci se naste cu el.

Este important ca adultul sa raspunda cu cuvinte placute si mangaieri la zambetul copilului, pentru ca astfel isi da seama ca figura din fata ochilor lui este altcineva decat el. Aceasta creeaza o relatie intre parinti si copil, care descopera ca prin zambet poate obtine rezultate. In acest fel, zambetul automat devine social.

Zambetul este, deci, o forma de comunicare a copilului, complementara cu alte mijloace fundamentale de comunicare, in special cu dezvoltarea limbajului.

Care sunt fazele zambetului?

In ultimele etape ale vietii fatului, acesta incepe sa zambeasca. Zambetul fetal nu este o activitate constienta, ci un reflex automat exercitat de musculatura faciala (prezenta la oameni si absenta la animale).

In a doua saptamana de viata, nou-nascutul exprima cu zambet starea de bine pentru satisfacerea nevoilor sale elementare.

In cea de-a cincea sau a sasea saptamana, copilul incepe sa zambeasca la o serie de stimuli externi, cum ar fi vocea mamei, un sunet sau fata unei persoane care se apropie de ea.

Dupa trei luni, apare primul ras cu voce tare.

Pana in a cincea luna de viata, copilul incepe sa faca diferenta intre o fata familiara si o fata necunoscuta.

Pana in luna a opta, el poate, deja, sa refuze sa zambeasca oamenilor pe care nu ii stie.

Taguri Bebelus Dezvoltare bebelus Zambet bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre