Exista multe discutii referitoare la cat de mult ar trebui tinut un copil in brate, pentru a nu deveni prea rasfatat si prea dependent de parinti.
Cercetatorii, insa, sunt de parere ca tinutul in brate are un puternic impact asupra felului in care se dezvolta creierul celui mic.
Ce spune studiul
Un studiu realizat pe 125 de nou-nascuti la termen si prematuri, la Spitalul de Copii Nationwide din Columbus, Ohio, a aratat ca afectiunea primita de la parinti si persoanele care il ingrijesc, are efecte de durata asupra modului in care creierul copilului reactioneaza la o atingere delicata. Rezultatele au mai indicat ca bebelusii nascuti prematur raspund afectiunii mai putin decat cei nascuti la termen.
Ceea ce a mai evidentiat studiul a fost faptul ca bebelusii care au beneficiat de mai multa afectiune au avut un nivel mai ridicat al activitatii cerebrale.
Alte studii au aratat ca micutii care experimentau un nivel ridicat de stres emotional in primele opt luni de viata aveau in general un IQ foarte scazut si sufereau de anxietate. Imbratisarile reduc nivelul de stres si promoveaza formarea de conexiuni neuronale in cazul bebelusilor. Cuvintele rostite cu blandete si gesturile de afectivitate ajuta copiii sa-si depasească fricile si grijile.
Stiind cat de importnata este o imbratisare pentru copil, parintii ar trebui sa-si stranga micutii cat mai mult in brate. Cu cat il imbratisezi mai mult, cu atat creierul lui are mai multe beneficii.