Rasul bebelusilor, semn ca invata

/ / Modificat: 2017-01-09
Rasul bebelusilor,  semn ca invata

Rasetele si zambetele bebelusilor reprezinta o parte importanta a invatarii si dezvoltarii lor. Simtul umorului joaca un rol esential in consolidarea stimei de sine, in descoperirea unor abilitati noi de a rezolva probleme si in dezvoltarea aptitudinilor sociale. Este una dintre cele mai importante trasaturi de personalitate care trebuie exploatate la copii!

Zambetul sau rasul bebelusului, semn de umor?

Umorul ia mai multe forme in jurul nostru - in jocuri de cuvinte, in imagini sau pur si simplu prin folosirea elementului surpriza. Insa expertii sustin ca radacina simtului umorului consta in capacitatea de a lua un lucru sau obiect familiar si de a-l folosi astfel incat sa starneasca rasul.

Bebelusii pana intr-un an nu stiu ce inseamna cu adevarat simtul umorului. Ei rad ca raspuns la o anumita excitare care vine din jurul lui.

In jurul varstei de 6 luni, copiii au suficiente informatii despre lume pentru a fi placut surprinsi de lucruri neasteptate si surprize. Abia incepand cu a 2-a aniversare copiii sunt capabili sa profite si sa raspunda la glumele auditive si/sau vizuale. Acest lucru se datoreaza dezvoltarii cognitive.

Cuvintele incep sa joace un rol esential in umorul copiilor pe masura ce limbajul se dezvolta. Copiii de 2 ani si jumatate reactioneaza la glumele verbale din jurul lui.

Simtul umorului face un salt foarte mare in jurul varstei de 3 ani cand incepe sa se dezvolte jocul imaginativ la copii. Imaginatia joaca un rol esential in dezvoltarea lui si la varsta prescolara copiii au posibilitatea de a-si hrani cel mai mult aceasta capacitate.

Dezvoltarea simtului umorului la bebelusi

Simtul umorului este nu numai un instrument util in educatia copilului, dar are un efect puternic asupra felului in care se dezvolta si invata copilul. Familiile care au simt al umorului dezvoltat au numai de beneficiat de pe urma lui.

Umorul ne ajuta sa facem fata unor situatii stresante sau tensionate si ne ajuta sa depasim mai usor problemele. Iar copiii pot iesi cu usurinta dintr-o multime de buclucuri folosindu-se de simtul umorului.

Insa cel mai important este ca umorul ajuta la consolidarea unei stime de sine puternice si a sociabilitatii. Micutii au posibilitatea sa isi faca mai multi prieteni atunci cand sunt amuzanti sau rad mai des.

Umorul are si o putere foarte mare de vindecare si de dezvoltare a empatiei. De exemplu, un copil care reuseste sa faca pe alt copil sa rada atunci cand este bolnavior sau se simte rau este cel care stie importanta empatiei.

Un copil care rade de el insusi atunci cand greseste, care reuseste sa faca "haz de necaz" in urma unor situatii mai putin placute este o persoana care reuseste sa faca fata mai usor esecurilor si sa accepte cu usurinta imperfectiunea. Acesta nu se teme nici in a incerca sa experimenteze din nou acea experienta.

Umorul copiilor, responsabilitatea parintilor

Totusi felul in care copiii dezvolta si inteleg umorul este responsabilitatea parintilor. In cazul in care nu ai grija sa il inveti sa se foloseasca in mod corect de glume si haz in diverse situatii s-ar putea trezi ca la un moment dat jigneste pe cineva. Granita dintre gluma buna si jignire este foarte subtire in umor.

Cel mai bun mod de a dezvolta un simt al umorului benefic in dezvoltarea copiilor este prin puterea exemplului. Fii un model bun pentru el si fa-l sa rada in fiecare zi. Numai asa va invata corect sa foloseasca rasul si umorul in beneficiul lui.

Taguri Ras bebelusi semn invatare

Articole recomandate

Citeste si despre