Cat de mult poti pastra la frigider mancarea bebelusului

/ / Modificat: 2019-02-25
Cat de mult poti pastra la frigider mancarea bebelusului

E destul de dificil pentru proaspetele mame, atunci cand incep diversificarea alimentatiei la bebelusi, sa le pregateasca zi de zi supe sau piureuri. Se pune problema si de timp, si de bani. Asa apare intrebarea: cat de mult timp pot fi pastrate la rece preparatele pentru cei mici?

In primul rand, cel mai important este sa iei toate masurile de precautie pentru sanatatea copilului si sa ii asiguri o dezvoltare sanatoasa.

Aproape toate mamele se intreaba daca e bine sa pastrezi alimentele pentru nou-nascuti. Desi este preferabil sa le dam alimente proaspete, exista cateva modalitati de a le pastra fara a-si pierde proprietatile nutritionale. Pediatrii spun ca poti pastra hrana bebelusului chiar si pana la trei luni, cu conditia insa sa iei o serie de masuri de siguranta.

Pentru a proteja bunastarea copiilor nostri este important sa evitam proliferarea bacteriilor. Este foarte important sa nu-l hranesti direct din recipientul in care sunt depozitate produsele alimentare, ci sa portionezi mancarea in functie de cantitatea pe care stii ca este capabil sa o manance. Bacteriile care se gasesc in saliva se transfera prin tacamurile folosite in restul de hrana si acolo se reproduc foarte usor. Daca vom pastra acea mancare, la urmatoarea masa copilul va ingera si organisme daunatoare.

Ia cu o lingura cantitatea de piure care crezi ca este suficienta pentru el in acel moment si depoziteaza restul in recipiente curate si bine inchise. Cu aceasta precautie, vei evita contaminarea hranei si te vei asigura ca este adecvata pentru consum.

Cum sa depozitezi alimentele

Dupa deschidere, borcanele cu mancare pot fi pastrate intr-un loc racoros. La cald, bacteriile se inmultesc si pot afecta alimentele. Daca unul dintre aceste recipiente da semne ca a prins umezeala, arunca-l pentru ca risti sa imbolnavesti copilul.

Atunci cand cumperi borcane cu piureuri pasteurizate, aseaza-le in partea din spate a raftului, asa incat sa le consumi mai intai pe cele cu termenul de valabilitate mai scurt si sa nu risti sa te trezesti cu o multime de borcane cu mancare expirata.

Daca recipientele cu piure, supe sau alte alimente au fost deschise, pot fi pastrate la frigider timp de doua sau trei zile. Acest lucru se poate face numai daca capacul poate fi inchis ermetic si alimentele nu au fost contaminate. De aceea este recomandat sa nu hranesti copilul direct din borcanel, ci ca iei o o portie cu lingura si sa o pui intr-un bol.

Cand pregatesti piure de legume sau supe, nu le lasa sa se odihneasca la temperatura camerei mai mult de doua ore. Proliferarea bacteriilor este foarte rapida.

Daca pregatesti alimente acasa, trebuie sa ai grija sa cureti temeinic recipientele in care vor fi depozitate. De asemenea, este important sa lasi mancarea sa se raceasca inainte de a o pune la congelator. Tavitele de gheata sunt ideale pentru inghetarea alimentelor: acopera-le cu o folie alimentara transparenta pentru o mai buna protectie.

Alimentele congelate nu trebuie sa depaseasca trei luni de depozitare. Pentru a te asigura ca nu ii faci rau copilului oferindu-i hrana veche, eticheteaza toate recipientele in care pastrezi mancarea preparata, trecand data prepararii.

Taguri Diversificare Diversificarea alimentatiei Pastrare alimente frigider

Articole recomandate

Citeste si despre