Diversificarea copiilor din Romania

/ / Modificat: 2011-04-13
Diversificarea copiilor din Romania

Formula de laptele este folosita de cele mai multe mame pentru a inlocui laptele matern, iar ceaiul si apa sunt cel mai des intalnite ca prime "alimente" introduse pe langa lapte.

In tara noastra, diversificarea alimentatiei sugarilor incepe, de obicei, mai devreme de 4 luni, atat la orase, cat si la sate, desi specialistii recomanda sa se inceapa numai dupa 4 luni.

Sucul de fructe, supa, piureul de fructe / legume, produsele lactate si biscuitii se numara printre urmatoarele alimente pe care mamicile le folosesc pentru a diversifica alimentatia copiilor. In perioada in care ar trebui inceputa diversificarea, adica intre 4 si 6 luni, deja jumatate din mesele pe care le primesc sugarii de aceasta varsta si a caror alimentatie este diversificata este reprezentata de alte alimente decat laptele de mama sau formula.

Incepand cu varsta de 4 luni, copiii primesc aproape in fiecare zi o masa care contine fructe sau suc de fructe si o masa care contine legume sau suc de legume.

In ceea ce priveste legumele, numarul de mese la care acestea sunt folosite ca si ingrediente creste dupa ce copiii implinesc un an si jumatate. Insa, in acest caz, de cele mai multe ori legumele sunt folosite in felurile de mancare gatite pentru intreaga familie si care nu sunt intotdeauna potrivite pentru copiii mici.

Copilul.ro alaturi de Nestle – Impreuna pentru o generatie mai sanatoasa

Datele statistice prezente in aceste materiale provin din Studiul privind obiceiurile nutritionale ale sugarului si copilului mic, realizat de GfK Romania in perioada martie-aprilie 2010, pe un esantion reprezentativ national pentru mamicile cu copii pana in 3 ani care nu mai sunt alaptati exclusiv la san.

Articole recomandate

Citeste si despre