Calcatul hainelor bebelusului

/ / Modificat: 2016-08-01
Calcatul hainelor bebelusului

Cele mai multe mame cunosc importanta alegerii unor haine de calitate pentru bebelus, precum si beneficiile spalarii hainelor cu un detergent de calitate, special conceput pentru pielea sensibila a acestuia. Putine mamici stiu insa cat de important este procesul calcatului hainelor pentru sanatatea celui mic.

Si, chiar si atunci cand sunt constiente de acest lucru, sunt de cele mai multe ori prea ocupate sau prea obosite pentru a mai calca rufele micutului.

De ce e bine sa calcam hainutele bebelusului?

Este bine ca lucrurile bebelusului sa fie calcate nu numai din motive estetice, ci si de igiena. Temperatura inalta va distruge microbii de pe hainute, asigurandu-i bebelusului o protectie suplimentara impotriva imbolnavirilor.



In general, se recomanda ca rufele bebelusului sa fie spalate cu detergenti cu actiune blanda si la temperaturi joase, de 30 - 40 grade Celsius. De aceea, este posibil sa nu se distruga toti microbii prin spalare. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca, in timpul uscarii lucrusoarelor, ele pot aduna mult praf si multe bacterii periculoase pentru un bebelus, care are imunitatea incomplet formata.

De obicei, este bine ca hainele mudare ale bebelusului sa fie depozitate intr-un cos separat inainte de a le baga la masina. Multe mamici le si spala separat de lucrurile adultilor, pentru ca acestea sa nu intre in contact cu posibili microbi.  

Alte aspecte legate de igiena hainutelor bebelusului

In special atunci cand copilul devine foarte activ, se taraste pe jos si pune mainile peste tot, igiena devine cu atat mai importanta.

Parazitii intestinali reprezinta o problema cu care se confrunta multe mamici de bebelusi. Copilul se poate infesta cu oua de paraziti intestinali acasa, la plimbare, la terenul de joaca, la gradinita. Aceste oua sunt foarte rezistente, putand ramane mult timp pe piele, pe fructe sau legume nespalate sau chiar in cutele hainelor.

De aceea, pe langa spalatul mainilor, al fructelor si legumelor sau al jucariilor, este de asemenea foarte util sa se si calce lucrurile celui mic.  

Atunci cand calci lucrurile bebelusului, ar fi bine sa respecti cateva reguli:

  • Alege temperatura adecvata materialului;
  • Intoarce lucrurile pe dos inainte de a incepe sa le calci. Astfel, vei evita orice decolorare sau distrugere a imprimeurilor de pe hainele copilului;
  • Foloseste un fier de calcat cu aburi si calca lucrurile bebelusului cu blandete, pentru a nu le lipi sau topi.

  • Chiar daca unele mamici sunt foarte ocupate cu jobul, curatenia casei sau pregatirea meselor zilei, nu trebuie sa uite ca cel mai important lucru pentru o mama ramane sanatatea bebelusului ei.

    Apoi, pe langa motivele legate strict de igiena, de ce sa nu recunoastem, orice tinuta arata mai bine daca este calcata. Bebelusul se va obisnui astfel sa fie imbracat frumos, spalat si calcat, deprinderi pe care le va pastra probabil si in viata de adult.

    Taguri Haine bebelusi

    Articole recomandate

    Citeste si despre